2020-07-07 03:16

Preşedintele Iohannis va primi Premiul Charlemagne, una dintre cele mai prestigioase distincţii internaţionale

 |  17:31
Preşedintele Iohannis va primi Premiul Charlemagne, una dintre cele mai prestigioase distincţii internaţionale

Preşedintele Klaus Iohannis va primi anul viitor, pe 21 mai, la Aachen, Premiul Charlemagne, distincţie decernată în fiecare an personalităţilor care se remarcă în promovarea valorilor europene, scrie Agerpres.

Preşedintele comitetului premiului Charlemagne, Jurgen Linden, a afirmat că această distincţie este menită să-l încurajeze pe Iohannis să continue să conducă ţara sa pe calea europeană.

Premiul Charlemagne (Karlspreis) este acordat anual din 1950 de municipalitatea din Aachen (vestul Germaniei) unor personalităţi care contribuie la unitatea europeană sau la cooperarea între ţările europene. Totuşi, de 10 ori, în anii '60-'70, premiul nu a fost acordat, în lipsa unui candidat suficient de merituos, potrivit organizatorilor.

Anul trecut a primit această distincţie secretarul general al ONU Antonio Guterres, iar în anul anterior preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Preşedintele Klaus Iohannis va primi pe 21 mai 2020 cea mai prestigioasă distincţie internaţională pe care a primit-o vreodată un om politic român, Premiul Charlemagne. Premiul Charlemagne (Carol cel Mare) este cel mai vechi şi cel mai prestigios premiu acordat pentru contribuţia la unificarea europeană. Foarte mult a contat în ochii juriului implicarea preşedintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene şi a statului de drept. Acordarea acestei distincţii Preşedintelui României este un semn foarte puternic al unităţii Europei şi al rolului central pe care ţările din Europa de Est îl au astăzi în Uniunea Europeană", afirmă europarlamentarul Siegfried Mureşan, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-14Parerea ta...

CORECT
14 Dec 2019

Pentru pozitia de sluga a altora !!!!...
OVIDIU
15 Dec 2019

Nimeni nu a auzit de acest premiu, probabil nici organizatorii , nu ar fi mai simplu sa se decoreze pe sine insusi cu vreun ordin. Oricum stim ca a luat titlul de cel mai bun utilizator de la Asociatia Producatorilor de Ulei de Motor( europeni nu romani se intelege).
CUCUVEAUA ROZ -BONTON
15 Dec 2019

Un individ fura o casa de la stat in timp ce este primar Este dat in judecata si se constata ca acea casa a fost furata iar individul este corupt si hot deci penal El se gandeste sa retraga decoratiile la altii care s au dovedit hoti iar el sa faca exceptie si mai mult sa primeasca in continuare distinctii de la altii Este culmea ipocriziei si a nesimtirii Trebue date inapoi toate decoratiile primite pentru ca este hot
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz