2019-12-09 19:51

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ privind imobilele preluate abuziv de comunişti

 |  07:38
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ privind imobilele preluate abuziv de comunişti

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, actul normativ de completare a Legii privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv de comunişti.

Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat de presă, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 6 din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist.

În 17 aprilie 2013, Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, care stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14 la sută pe an din suma punctelor.

Foştii proprietari de imobile naţionalizate ale căror dosare au fost soluţionate primesc despăgubiri în numerar în termen de cinci ani, începând cu ianuarie 2014, în tranşe anuale egale al căror cuantum nu poate fi sub 5.000 lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-27Parerea ta...

POPESCU MIHAI
27 Iun 2015

Anticipate' anticipate'anticipate' si rezolvam criza politica!!!!!!!??fara cearta' si tiganie ca la usa cortului!!!!!!!
POPESCU MIHAI
27 Iun 2015

Procent de 7sau 10% si raman la putere 3 partide mari si late!!!!!!! La alegeri desigur!!!!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray