2020-07-06 21:30

Președintele Klaus Iohannis convoacă partidele la CONSULTĂRI după referendum

 |  18:05
Președintele Klaus Iohannis convoacă partidele la CONSULTĂRI după referendum

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a convocat pentru săptămâna viitoare partidele parlamentare la consultări pentru a găsi împreună cele mai bune soluții pentru implementarea rezultatelor referendumului pe justiție din 26 mai.

”S-a terminat numărarea voturilor la referendum, și sunt bucuros să anunț că 6,5 milioane de români au răspuns cu DA la fiecare întrebare.

Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practicî ce a decid poporul.

Am decis să chem partidele la consultări pe această temă. Marți și miercuri săptămâna viitoare.

A doua chestiune: am primit propuneri de miniștri.

Imaginati-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să îl propună pe domnul Corlățean, artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014.

Nu e suficient că PSD și-a bătut joc de români în 2014, în 2019, îndrăznește să mi-l propună pe artizanul de la alegerile din 2014Mi se pare o alegere total nepotrivită și pot să vă spun acum la cald că propunerea va fi clar respinsă. Corlățean nu va fi ministru la nimic.

Nu cred că va exista vreo problemă în transpunerea în Constituție. Nu aș merge pe o modificare mai largă a Constituției, pentru că ultima oară aici s-au blocat lucrurile.

Am început discuții informale și sunt convins că se găsesc soluții ca să nu repetăm fiasco-ul de la aceste alegeri.

Această catastrofă a fost organizată de guvernul PSD. Vina politică e la guvern, nu are rost să căutăm vina în altă parte.

Vinovați sunt miniștrii de Interne și Externe. Nici nu mp interesează demisia lor, eu am cerut demiterea.

Ce a zis Dăncilă? Rămâne să mai judece situația.

Despre Tăriceanu: Nu știu ce discuții au fost, dar știți că dacă vine vorba de statul de drept, eu sunt total împotriva unor astfel de trocuri politice.

Despre numirea lui Marcel Ciolacu: Așteptăm să vedem cum se comportă noul președinte al Camerei și ce influență va avea asupra legiferării.

Foarte clar e oportună o moțiune de cenzură. Cred că opoziția deja scrie la ultimele fraze din moțiune, cel puțin eu așa aș face” a declarat președintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-30Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Mai 2019

in sfarsit i-a venit neamtului mintea la cap...bravo domnule Johannis te-ai lamurit in sfarsit ca nu schimbi pe Dracu cu Tac-su pentru ca nu are niciun fel de efect.Daca ai vazut ce poporul NU-VREA MAFIOTI...scapa naibii de ei si gata.te-au pacalit PSD-istii sa le pui de 3ori premieri ca de fapt rezultatul sa fie#NiMIC...sau ACEEASI MARIE CU ALTA PaLARIE Fa cumva si schimbati naibii guvernul asta care e o CIUMA ROSIE puneti orice fel de guvern de tranzitie pana la alegeri
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz