2020-02-26 21:36

Președintele Klaus Iohannis, în vizită oficială în Bulgaria

 |  11:37
Președintele Klaus Iohannis, în vizită oficială în Bulgaria

Președintele Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială în Bulgaria, şeful statului urmând să aibă întrevederi cu omologul Rosen Plevneliev, cu premierul Boyko Borissov și cu președintele Parlamentului Tsetska Tsacheva.

Din delegația lui Klaus Iohannis fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, deputatul Niculae Mircovici, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, consilierii prezidențiali Bogdan Aurescu, Leonard Orban, Andrei Muraru, Ion Oprișor și Cosmin Marinescu.

În cursul zilei de miercuri, președintele se întâlnește cu omologul bulgar, la final cei doi urmând să susțină o declarație de presă comună. Şeful statului mai are programate întrevederi cu premierul Boyko Borissov și cu președintele Adunării Naționale Tsetska Tsacheva. De asemenea, Klaus Iohannis va participa și la deschiderea Forumului oamenilor de afaceri români și bulgari și la întâlnirea cu membri ai comunității românești din Bulgaria.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că discuțiile cu înalții oficialii bulgari vor viza identificarea celor mai bune căi de consolidare a relațiilor bilaterale de parteneriat, cu accent pe aprofundarea cooperării sectoriale în domenii precum cel al schimburilor economice și investițiilor, al securității energetice, transporturilor și în alte domenii de interes comun.

De asemenea, vor fi abordate și modalitățile de gestionare a provocărilor complexe cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană, NATO și comunitatea internațională.

"Pregătirea Summitului NATO din luna iulie va avea un loc important pe agenda discuțiilor, cu accent pe întărirea echilibrată a Flancului Estic al Alianței, inclusiv pe dimensiunea sa sudică, poziție pe care ambele state o susțin", a precizat Administraţia Prezidenţială. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine