2019-12-06 05:12

Preşedintele Klaus Iohannis, înainte de Consiliul European: România susţine crearea Uniunii energetice

 |  10:56
Preşedintele Klaus Iohannis, înainte de Consiliul European: România susţine crearea Uniunii energetice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de a pleca la Consiliul European de la Bruxelles, că România susţine crearea Uniunii energetice, care va aduce avantaje importante pentru toate statele membre ale UE.

Şeful statului a afirmat că România susţine crearea unei Uniuni a energiei, bazată pe cele cinci dimensiuni propuse de Comisia Europeană (CE), şi anume: securitate energetică, piaţă internă a energiei, eficienţa energetică, protecţia mediului precum şi cercetarea, inovarea şi competitivitatea în domeniu.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că, în evaluarea României, crearea Uniunii energiei va aduce avantaje importante pentru statele membre.

”Priorităţile care trebuie avute în vedere sunt crearea pieţei interne în domeniul energiei, valorificarea mai eficientă a resurselor energetice indigene, diversificarea surselor şi rutelor de energie, dezvoltarea infrastructurii care să permită o mai bună conectare între statele membre ale UE”, a precizat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că, în cadrul discuţiilor legate de semestrul european, la Bruxelles va avea loc un schimb de opinii cu privire la situaţia şi perspectivele economice ale Uniunii Europene, urmând a se conveni asupra ”liniilor directoare integrate, pentru politicile ecomice şi pentru ocuparea forţei de muncă, finalizându-se, astfel, primul semestru european, 2015.

”Va fi analizat stadiul actual al negocierilor privind încheierea Parteneriatului transatlantic între UE şi SUA. România susţine finalizarea cu succes a negocierilor, cât mai curând posibil”, a completat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a spus că relaţiile externe vor fi un alt subiect pe agenda Consiliului European de primăvară, existând dezbateri, în perspectiva Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai a acestui an.

”În opinia noastră, viitorul Summit trebuie să fie un moment important pentru consolidarea relaţiei UE cu statele partenere, în special cu cele care au avansat în procesul de apropiere de Uniunea Europeană, Ucraina, Republica Moldova şi Georgia”, a precizat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, joi şi vineri, la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European (CE) de Primăvară şi la Summit-ul PPE. Şeful statului merge la Bruxelles cu soţia sa, Carmen Iohannis.

Din delegaţia oficială fac parte consilierii prezidenţiali Leonard Orban, Lazăr Comănescu şi Cosmin Marinescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray