2020-08-05 02:38

Președintele Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după moartea scriitorului Elie Wiesel

 |  11:40
Președintele Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după moartea scriitorului Elie Wiesel

Președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj de condoleanțe după moartea scriitorului Elie Wiesel, în care afirmă că înalta lecție de viață pe care a oferit-o acesta omenirii va fi o sursă de inspirație morală.

"Am primit cu profundă tristețe vestea morții lui Elie Wiesel, supraviețuitor al ororilor Holocaustului și laureat al premiului Nobel pentru Pace. Una dintre personalitățile cele mai influente care și-a folosit din plin această forță pentru a propovădui virtuțile toleranței și ale libertății, Elie Wiesel va rămâne în conștiința umanității ca un mare spirit care s-a opus tiraniei și a militat neobosit pentru cauza celor defavorizați", se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Șeful statului a ţinut să precizeze că România îi onorează cu respect memoria lui Elie Wiesel.

"România, țara în care s-a născut, îi onorează, cu deplin respect, memoria. Înalta lecție de viață pe care a oferit-o Elie Wiesel omenirii va fi pentru noi o sursă de inspirație morală. Elie Wiesel ne-a onorat prin acceptarea președinției Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România și prin munca pe care a depus-o în această calitate. Odată cu dispariția sa, am pierdut cu toții una dintre vocile cele mai puternice împotriva uitării și a negaționismului. Transmit familiei sale și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit sincerele mele condoleanțe", a subliniat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-03

In legatura cu acest articol...

Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la 87 de ani
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz