2020-07-04 00:10

Preşedintele Klaus Iohannis participă la prima şedinţă a Consiliului European din mandat

 |  14:56
Preşedintele Klaus Iohannis participă la prima şedinţă a Consiliului European din mandat

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Bruxelles, unde va participa joi la prima şedinţă a Consiliul European care se va desfăşura începând cu ora 14.00 (ora României).

Şeful statului a ajuns la Bruxelles, miercuri, după prima vizită oficială pe care a efectuat-o în mandatul său, la Paris, unde a avut întâlniri cu preşedintele Francois Hollande, cu premierul Manuel Valls, preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher şi preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi, la reuniunea Consiliului European. Potrivit site-ului Consiliului, în cadrul reuniunii informale care va avea loc la Bruxelles, pe 12 februarie, liderii UE urmează să discute despre lupta UE împotriva terorismului în urma atacurilor de la Paris.

”Statele membre trebuie să conlucreze mai strâns şi să coopereze şi mai activ pentru a combate o ameninţare comună. Se va desfăşura de asemenea o dezbatere privind modalităţile de consolidare a coordonării economice şi a bunei funcţionări a uniunii economice şi monetare”, se mai menţionează pe site.

De asemenea, liderii europeni vor trece în revistă cele mai recente evoluţii din Ucraina.

Programul preşedintelui Klaus Iohannis va începe, joi, la ora 11.00 (ora României), cu o întâlnire cu preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul. Începând cu ora 11.30 (ora României), şeful statului se va afla la Summit-ul Partidului Popular European.

Reuniunea Consiliului European va începe la ora 14.00 (ora României), la sediul Consiliului European , în Clădirea ”Justus Lipsius”.

De asemenea, la ora 14.45 (ora României), preşedintele Klaus Iohannis va participa la dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Şeful statului va susţine la ora 20.10 (ora României) o declaraţie de presă în care va prezenta concluziile discuţiilor liderilor europeni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz