2020-02-18 19:06

Preşedintele ucrainean, primit de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel

 |  08:22
Preşedintele ucrainean, primit de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a primit, joi, pe președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, ocazie cu care acesta a exprimat dorința ca ucrainenii din România să poată avea slujbe religioase în limba maternă.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române a anunţat, într-un comunicat de presă, că preşedintele ucrainean a menționat că în Ucraina există peste 100 de parohii ortodoxe în care slujbele religioase se oficiază în limba română. Astfel, Petro Poroşenko a exprimat dorința ca și ucrainenii din România să poată avea slujbe religioase în limba maternă, inclusiv în București.

Referitor la situația bisericească din țara sa, președintele Ucrainei a adresat rugămintea ca patriarhul BOR să susțină și să faciliteze realizarea dorinței ucrainenilor de a avea o Biserică Ortodoxă unită.

Patriarhul Daniel a afirmat, la rândul său, că în România funcționează un Vicariat Ortodox Ucrainean, care are 32 de biserici parohiale și trei mănăstiri, în care slujbele religioase se oficiază în limba ucraineană.

Președintele Petro Poroșenko i-a mulțumit patriarhului Daniel pentru eforturile depuse în direcția apropierii dintre cele două popoare, care au foarte multe lucruri în comun ca țări majoritar ortodoxe. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine