2020-08-09 12:30

Preşedintele Băsescu le explică tuturor ce şi cum trebuie să facă. TĂTUCUL

 |  20:08
Preşedintele Băsescu le explică tuturor ce şi cum trebuie să facă. TĂTUCUL

În şase anide când e preşedinte, Băsescu a luat la rost activităţile mai tuturorcategoriilor profesionale. A învăţat dascălii cum să predea, medicii cum săpună diagnostice, procurorii când să pună soluţii sau arheologii cum să sape.La toate acestea se adaugă deciziile pe care le-a anunţat în locul miniştrilorşi instituţiilor de stat. De când e preşedinte, Traian Băsescu ne-a arătat căstatul poate funcţiona cu un singur şef: el însuşi.

România areun nou tătuc: Traian Băsescu. El ştie întotdeauna ce e mai bine pentru cei careservesc patria. Motiv pentru care le spune direct, fără ocolişuri, ce şi cumtrebuie să facă. Joia trecută, spre exemplu, a fost rândul bancherilor,judecătorilor de la Curtea Constituţională şi al analiştilor economici să fie judecaţişi certaţi de preşedintele României pentru cum îşi fac treaba. Bancherilor le-areproşat că nu mai dau credite, judecătorii au fost catalogaţi ca fiind„penibili”, iar analiştii - „neaveniţi”.Nu e prima dată, cu singuranţă nu va fi nici ultima. Colecţia sfaturilor demuncă date de Traian Băsescu de-a lungul timpului, în cele ce urmează.

Băsescu -bancherul

„Băncile auo responsabilitate, în condiţiile în care au fost frecvent avertizate deGuvernator: «Mai uşor cu creditele cu buletinul!». Acum aţi devenit prearestrictivi, măcar pentru investiţii cu IMM-urile deschideţi punga băncilor,pentru că de aici veţi lua banii înapoi. De la cei cărora le-aţi dat credite cubuletinul, nu ştiu dacă îi veţi mai lua”, le-a explicat Traian Băsescu angajaţilorîn bănci.

Băsescu -analistul economic

“Am unsingur regret privind în sală, că cei care vorbesc despre economie lateleviziunile din România nu sunt în sală şi sunteţi substituiţi în abordărileeconomice de tot felul de neaveniţi din politică şi din economie. Cred că unuldin lucrurile de mare ajutor pe care asociaţia dvs. le-ar putea face ar fi săse implice mai mult în explicarea realităţilor economice”, le-a spus şefulstatului membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC), organizaţie ce reuneştereprezentanţii celor mai importanţi investitori din România.

Băsescu -arheologul

Nervos călucrările la autostrăzi merg greu, preşedintele a găsit vinovaţii: arheologiicare stau în drumul utilajelor.

“Dacă totvor să caute după cioburi, sunt sigur că ar găsi şi puţin mai la stânga sau ladreapta au tostrăzii. Am rezolvat expro prierile şi acum am rămas cu siturilear heologice. Asta e problema la noi, că trebuie blocată autostrada din oricemotiv. În Italia, dacă stăteau după situri arheo logice, nu se mai cons truianimic. La noi, dacă se găseşte ceva pe traseul au to stră zii, se blochează lucră rile”, spunea el în 2009.

Băsescu -filosoful

Şefulstatului a pus semn de egalitate între filosofi şi tâmpiţi. Nemulţumit căsistemul de învăţământ nu mai şcolarizează chelneri şi ospătari, i-a reproşatministrului educaţiei de la vremea respectivă, Ecaterina Andronescu, că şcoalaromânească scoate prea mulţi filosofi. “Nu mai sunt licee de alimentaţie, săfacem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi, şi ăia neîncadrabiliîn câmpul muncii cu uşurinţă”, spunea Băsescu. Ulterior, faţă în faţă cufilosoful Gabriel Liiceanu, a încercat să îşi repare gafa, făcând una şi maimare. “Acu’, şi eu am greşit. Eu am vrut să spun: şcoala scoate tâmpiţi şi, înultima clipă, am zis să nu spun această vorbă, este o prostie ce voiam să spun.Ea, pe fond, era corectă”, a spus Băsescu.

Băsescu -profesorul

“Eu i-aşspune domnului profesor că dânsul are totuşi 16 ore pe săptămână, iar eumuncesc 16 ore pe zi. Dacă face socoteala la plata cu ora, s-ar putea să constate că e mai bineplătit decât mine, pe oră. E adevărat că eu am salariul mare după 30 de ani demuncă. Toţi am avut salarii mici în anumite etape ale carierei. (...) Toţi maiavem posibilitatea să mai căutăm un job, o jumătate de normă. Aşa e viaţa încapitalism şi trebuie să ne obişnuim să trăim cu sentimentul că primulresponsabil de viaţa fiecăruia din noi este chiar el, şi nu statul. Statulcreează un mediu mai bun sau mai rău”, îi învăţa Băsescu pe profesori. Totcadrelor didactice, şeful statului le-a explicat cum trebui să reducă materiileşcolare: “Nimeni nu vă poate garanta creştere salarială în moment de criză, darvă pot spune o sursă a banilor pentru creşterea salarială: dacă se vor predacopiilor 6-7 materii în loc de 14, atunci vor rămâne bani foarte mulţi. Totul esă fim cinstiţi”.

Băsescu -judecătorul

Iritat degreva magistraţilor de anul trecut, Traian Băsescu a avut un schimb dur dereplici cu judecătorii de la Curtea Supremă de Magistratură. Ironic, i-a spusatunci unei judecătoare că ar condamna-o imediat dacă ar fi el magistrat. “Mi-egreu să numesc grevă ceea ce faceţi, pentru că în lege vă este interzis săfaceţi grevă”, le-a transmis el atunci. În replică, preşedintele AsociaţieiMagistraţilor, Mona Pivnicieru, i-a reproşat faptul că a venit la CSM cu oopinie deja conturată. “Apelul de a relua activitatea este o aparenţă publică.Eu îmi reiau activitatea în aceleaşi condiţii de subfinanţare, dumnulepreşedinte. Vă invit să faceţi o simulare de proces cu mine. Mă ofer pentru oşedinţă de judecată”, i-a spus ironic preşedinta AMR. Băsescu a plusat cuironiile: “V-aş condamna imediat dacă aş fi judecătorul”, a replicatpreşedintele.

Băsescu -procurorul

Băsescucătre Codruţa Kovesi, procurorul general al României: “Nu mă confundaţi cu unziarist căruia îi faceţi o declaraţie. Vorbiţi cu şeful statului, care vă spuneaşa: au murit 1.600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul. Aveţisoluţie sau nu?! (…) Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie. Ce vreţi săspuneţi, că vă impun o soluţie?! Vă impune realitatea să spuneţi dacă s-auîmpuşcat singuri oamenii sau au fost împuşcaţi de cineva. Nu mă confundaţi cuziarişti cărora le faceţi declaraţii să fiţi prinsă pe telex”.

Băsescu -doctorul

“Rata derateu în diagnostic ajunge la peste 40% în sistemul de sănătate românesc, careeste un efect al sistemului de educaţie. Unui om care are o boală i se prescrieo reţetă pentru o altă boală, un om care nu trebuie să fie operat este operat.Proaspetele afirmaţii venite din Franţa spun foarte clar, negru pe alb, cămedicii români sunt foarte slab pregătiţi”, a fost mesajul preşedintelui cătresistemul sanitar, la începutul celui de-al doilea său mandat.

Băsescu -ministrul finanţelor

“Mă întrebce caută Garda Financiară la Ministerul de Finanţe, deoarece are sarcina de aurmări acţiuni criminale. Garda Financiară ar trebui mutată de la Ministerul deFinanţe la Ministerul de Interne”, gândea cu voce tare Traian Băsescu.

Băsescu -ministrul turismului

Controversatafrunză din logoul pentru promovarea turismului românesc l-a iritat pepreşedinte. Îndeajuns încât să-şi pună purtătorul de cuvânt, Valeriu Turcan,să-i transmită un mesaj public Elenei Udrea: “Preşedintelui Traian Băsescu nu-iplace logoul de promovare a turismului şi spune că acesta ar trebui să fieîmbunătăţit”.

Băsescu -ministrul educaţiei

Băsescucătre Daniel Funeriu, ministrul educaţiei: “Acum, la început de an şcolar,ministrul Funeriu a comasat peste 1.000 de şcoli, s-au închis. Foarte bine. Darcând trimitem şcolile către administraţiile locale? Iar din câte ştiu eu, nudoar 1.300 de şcoli trebuiau închise pentru că au sub 20 de elevi şi ţinemprofesori cu cheltuieli foarte mari, ci vreo 3.000 de şcoli. Deci totul este săieşim din aceste jumătăţi de măsură”. Practic, preşedintele a anunţatînchiderea a 25% din şcolile existente în sistemul de învăţământ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz