2020-02-28 15:03

Preşedintele n-are contract de muncă. Cotroceniul confirmă: Băsescu îşi poate lua vancanţă când vrea el

 |  19:09
Preşedintele n-are contract de muncă. Cotroceniul confirmă: Băsescu îşi poate lua vancanţă când vrea el

Preşedintele Românieiîi certa zilele trecute pe profesori că sunt plătiţi mai bine decât el, dacăleafa se calculează la oră. Muncesc 16 ore pe zi – ne anunţa şeful statului. Vise pare epuizant, nu? Staţi fără grijă. Şeful statului îşi poate aproba singur,oricând vrea el, vacanţe.

Ziarul “Puterea” asolicitat Administraţiei Prezidenţiale să facă publică perioada când şeful statuluiva avea anul acesta concediu de odihnă. Deşi ne-am fi aşteptat să aflăm o datăcertă, răspunsul instituţiei a fost pe cât de sec,pe atât de halucinant: Traian Băsescu nu poate avea concediu, întrucât aşa spunlegile fundamentale ale României, dar poate avea oricând vacanţe. „Prevederileconstituţionale şi legale nu prevăd exercitarea concediului de către preşedinteleRomâniei. Singurele reglementări legale în această materie sunt cele aledreptului comun din Codul muncii, numai că preşedintele se află în exerciţiulunui mandat de reprezentare publică şi nu în exercitarea unui contract demuncă. Aşadar, preşedintele poate pleca în vacanţă, însă va fi nevoit să îşiexercite în mod permanent şi neîntrerupt atribuţiile, indiferent unde s-arafla”, a fost răspunsul Departamentului de Comunicare Publică al AdministraţieiPrezidenţiale pentru ziarul “Puterea”.

Remanieredin vacanţă

Potrivitcomunicatului oficial al Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu nu sepoate dezlipi de evenimentele politice de la noi nici dacă ar vrea. Unul dintrecele mai aşteptate momente politice este expirarea perioadei de graţie pe care preşedintelea acordat-o actualului Cabinet. La 1 septembrie se încheie termenul de timp pecare Băsescu l-a dat miniştrilor pentru a pune în aplicare măsurile de restructurarea aparatului bugetar. Este deci posibil, dacă citim cu atenţie comunicatul, caaceste remanieri să fie efectuate chiar şi de pe plajă de la Neptun.

Stricăvacanţa altora

Ca o ironie, astăzi a apărut şi o ştire carene anunţă că premierul Republicii Moldova şi-a înteruptconcediul din cauza unei întâlniri cu Traian Băsescu. Premierul Vlad Filat, plecat de miercuri cufamilia într-o vacanţă de trei zile în Grecia, îşi va întrerupe concediul,urmând să aibă joi, la Iaşi, o întrevedere cu preşedintele României. Potrivitunor surse din cadrul Guvernului de la Chişinău, Filat şi Băsescu urmează sădiscute despre ajutorul pe care îl va acorda statul nostru sinistraţilormoldoveni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine