2020-08-13 04:57

PREZIDENŢIALE. Candidaţii se întrec în noi prognoze şi promisiuni electorale

 |  21:01
PREZIDENŢIALE. Candidaţii se întrec în noi prognoze şi promisiuni electorale

Iarna a debutat în forţă, cumva invidioasă pe prim-planul pe care-l au candidaţii la alegerile prezidenţiale. În antiteză cu puritatea acestui anotimp, politicienii îşi văd liniştiţi de-ale lor. Cu aerul care ar face-o invidioasă până şi pe celebra prezentatoare de la Meteo, Romica Jurca, aceştia s-au întrecut iarăşi în a face promisiuni şi previziuni despre vremurile ce va să vină în România. Cu tunete şi fulgere, în rafale puternice de vânturi ale schimbării, viitorul lor sună bine. Numai de nu s-ar minţi ca la Meteo, vorba cântecului…

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, anunţă că soarele va ieşi pe strada cetăţenilor acestei patrii, care ar urma - dacă el ajunge la Cotroceni - să aibă un Parlament bicameral. „Vă spun un lucru limpede: trebuie să schimbăm modul în care se alege Parlamentul României. Avem un Parlament prea mare, avem un Parlament prea ineficient, un Parlament care nu mai are credibilitate. Şi în calitatea mea de preşedinte voi convoca partidele politice la consultări, pentru a schimba legislaţia de alegere a Parlamentului. (...) Şi vă spun: avem nevoie de un Parlament bicameral, de un Parlament mai mic, care lucrează pentru cetăţeni, fiindcă România lucrului bine făcut înseamnă stat de drept. Acest lucru înseamnă un Parlament care funcţionează şi este respectat”, a susţinut Iohannis cu ocazia unui miting electoral organizat la Cluj-Napoca, oraş de unde acesta vrea să dea „semnalul schimbării”.

„Ne-am adunat aici în inima Ardealului la ultima mare întâlnire regională din această primă etapă de campanie electorală şi vă spun limpede români, că aici, din Cluj, trebuie să dăm semnalul schimbării încă din primul tur al prezidenţialelor. Vă îndemn să mergeţi la vot, este nevoie de fiecare vot pentru a dovedi aici, de la Cluj, că este timpul schimbării, să dovedim că este timpul României lucrului bine făcut”, a spus Klaus Iohannis, în faţa peste 15.000 de susţinători, potrivit organizatorilor.

„Macovei, scapă-ne de ei!”

În ciuda vremii de afară, care a reuşit în acest weekend ceea ce ce Primăria Capitalei şi ONG-urile nu reuşesc de atâţia ani - să rărească maidanezii de pe străzi - candidatul independent la Preşedinţie Monica Macovei şi-a manifestat pofta de combativitate la staţia de metrou Lujerului şi a declarat că luptă „pentru România unde nu se fură”.

„Mulţumesc tuturor că pe vremea asta câinoasă aţi ieşit din casă pentru a ne întâlni. Până la urmă nu ne învinge vremea, nu ne înving nici corupţii şi nici clasa politică coruptă. Putem câştiga. Suntem pe locul trei (în sondaje - n.r.) şi suntem în creştere. (...) România mea, România noastră este o ţară în care nu se fură, iar politicianul este în slujba cetăţeanului”, a afirmat Monica Macovei.

Însoţită de cei aproximativ o sută de susţinători care au scandat „Macovei, scapă-ne de ei!”, europarlamentarul şi-a continuat traseul spre Piaţa Veteranilor, unde, printre alte discuţii, a vorbit şi cu o militantă împotriva exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. „Independenţa energetică pe care eu o vreau pentru România nu este ipotetică, este reală. Fără o independenţă energetică nu avem o independenţă politică. Independenţa energetică, din punctul meu de vedere, se bazează pe trei surse: centrale nucleare făcute în zone fără risc seismic, rezervele de ţiţei şi gaze din Marea Neagră şi rezervele regenerabile. Cu aceste trei resurse nu avem nevoie nici de fracturarea hidraulică, nici de cianura de la Roşia Montană”, a afirmat aceasta.

Tăriceanu nu se joacă

Când vine vorba de cea mai importantă funcţie în stat, candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu aminteşte că responsabilitatea este una dintre condiţiile fără de care nu se poate conduce la palatul prezidenţial. „La Cotroceni nu te duci să te califici la locul de muncă; Preşedinţia ţării nu e o joacă. (…) Eu vreau să readuc prosperitatea şi bunăstarea în România printr-un proiect amplu, care înseamnă un efort bine organizat şi, sigur, convins, bazându-mă pe experienţa mea de prim-ministru, că România poate să facă acest efort. Ţineţi cont că, în perioada în care am fost prim-ministru, România a avut cea mai înaltă rată de creştere a Produsului Intern Brut din întreaga Europă. Prin urmare, concluzia este una simplă: vreau să propun României un proiect major, un proiect de naţiune, un proiect de ţară care să ducă România la nivelul pe care îl merită, şi anume România, a şaptea putere a Europei. A şaptea putere pentru că suntem a şaptea ţară ca mărime, şi nu am face altceva decât să punem în acord potenţialul pe care îl avem cu rezultatul, cu realizările. Eu cred că acest lucru este posibil şi, mai mult decât atât, cred că românii merită să trăiască într-o ţară care să fie respectată pentru ceea ce este ea în stare să arate”, a precizat Tăriceanu pentru Agerpres.

Preşedintele Senatului ştie care sunt ingredientele necesare pentru ca planul său să fie dus la capăt cu succes: reforma instituţională şi modernizarea instituţională a României, revigorarea educaţiei, cercetării, inovării şi dezvoltării tehnologice şi creşterea sporului demografic.

„Primul pilon este cel dedicat reformei instituţionale şi modernizării instituţionale a României, pentru că trebuie să recunoaştem că România şi-a creat instituţiile de bază acum 25 de ani, dar iată că evoluţiile din România şi din lume ne pun într-o altă situaţie - să reconsiderăm modul în care aceste instituţii au fost create, arhitectura lor, arhitectura instituţională din România, în general, şi să le adaptăm. (…) Al doilea «şantier» este reprezentat de domeniile educaţiei, ale cercetării, ale inovării, ale dezvoltării tehnologice şi ale creativităţii. Este, de fapt, pariul pe care România trebuie să îl câştige cu viitorul. (…) În fine, al treilea mare pilon pe care se bazează proiectul meu vizează componenta demografică, pentru că România a cunoscut o hemoragie demografică în ultimii 15-18 ani prin plecarea românilor în străinătate şi a plecat acea parte a populaţiei care este populaţia activă, dinamică, întreprinzătoare, curajoasă, capabilă să-şi ia soarta în mână (…)”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-26Parerea ta...

CU PSD-UL IN FRUNTE ...
26 Oct 2014

"Directori de la stat, garantaţi de privaţi. Preşedintele Comitetului director al CFR Călători, Vasile Secară, este "ajutat" în demersul de cedare a rutelor rentabile către operatorii privaţi de către unul dintre membrii Comitetului director- Iosif Szenteş, cel care împreună cu Valentin Dorobanţu au întocmit mersul trenurilor din decembrie 2012, prin care operatorii privaţi de transport feroviar de călători au fost favorizaţi în detrimentul CFR Călători. "Acum, Secară şi Szenteş au început deja să ţeasă la noul mers al trenurilor pentru anul viitor, şi practic, continuă opera de falimentare a companiei de stat începută de Valentin Dorobanţu, eliminând CFR Călători de pe traseele rentabile, pe care, ulterior, le cedează operatorilor privaţi. În mandatului lui Valentin Dorobanţu s-au scos peste 250 de trenuri de călători rentabile din punct de vedere financiar pentru compania de stat, trasee care, ulterior - cele mai multe - au fost preluate de către operatorii privaţi de transport feroviar de călători. Dar, atâta timp cât în conducerea companiei vor fi oamenii lui Dorobanţu, adică directorii Carmen Popescu, Elena Miu, Mihai Sârbulescu ... CFR Călători va merge numai pe pierderi, dar vor prosper privaţii. În plus, CFR Călători nu are cum să se redreseze financiar cât timp în Consiliul de Administraţie sunt oameni ca Dana Galbeni, Claudiu Dumitrescu sau George Buruiană care permanent au fost preocupaţi să facă jocurile băieţilor deştepţi de la calea ferată, fie că aceştia se numesc Gruia Stoica sau Costel Comana. De câteva luni bune, în morişca rechinilor feroviari a intrat şi Vasile Secară, care împreună cu directorul de la CFR SA, Macarie Moldovan, au pus la dispoziţia lui Costel Comana peste 20 de rute foarte bănoase ale CFR Călători, deşi legea interzice acest lucru. Mai nou, Secară şi Moldovan au fost de acord să introducă un alt tren privat de mare viteză (Softronic) pe
MAI CFR-STILOR,
26 Oct 2014

cat o sa mai trancaniti AICI si nu unde trebuie?! La inceput ma enervati, acum - mi se pare ca nu sunteti VOI daca nu tot postati pe-aici! Singura problema este ca postati de-amboulea, exact cand si unde nu trebuie...aici e problema!
DINTRE TOTI CANDIDATII,
26 Oct 2014

Ponta, Johannis si Tradiceanu - trebuiesc exclusi, DIN START! Niciunul nu are credibilitate; toti au mintit/mint in continuare; asupra tuturor planeaza lucruri din trecut care nu le face cinste; faptul ca nu si-au rezolvat problemele penale sau cu iz penal (chiar daca neconfirmat, judecat) incapatanandu-se TOTUSI sa candideze, mi-arata firea hrapareata, egoismul lor, individualismul si betia puterii, de car e nu vor sa se desparta...nici morti! Dar, cum bine spunea cineva: 'politicianul roman, n-are demnitate', n-are simtul istoriei proprii - nu stie sa se retraga 'in plina glorie', nu stie, nu miroase, nu sesizeaza ca i-a trecut vremea, ca nu se mai poate cu el fiindca nu mai este dorit, inghitit... P.S. Dupa mine, raman gagicile in cursa, plus ceilalti!
BINE...
26 Oct 2014

Nici cu d-na Udrea nu mi-e rusine: asupra sa, si-a fostului sot - Cocos planeaza, parasuteaza lucruri atat de mizere din trecut, incat mi-ar opri comentariile pe-aici! Cocos e bagat in kkt pana-n gat si doua trepte mai sus cu NIRO si alte 'afaceri' in care este bagata aproape TOATA clasa politica, inclusiv presedintele, trusturi de presa, etc...
IN PRIVINTA LUI MACOVEI,
26 Oct 2014

in primul rand i-as face un repros printr-o intrebare pe care o aduc tuturor ministrilor (fosti) de la Justitie: "Daca ati avut elemente, surse de informatii asupra unor ilegalitati, a unor infractionalitati venite din partea oamenilor de afaceri combinati cu tigani interlopi si care au actionat avand sprijinul INTEGRAL al oamenilor politici, inclusiv a unor persoane (acum consilieri) din toate Cabinetele parlamentare, ca facand parte din fosta Securitate - DE CE ATI TACUT? DE CE N-ATI ACTIONAT? Trebuia abia acum niste institutii de genul DNA-lui, ANI-lui si-a altor institutii sa DEA IN FIERT dand piept in piept cu unii ca sobolanlul de Hrebenciuc (spre ex.)?! Si dupa cat timp - cam 25 de ani, nu?! in care el si multi au actionat ca un grup infractional organizat, sub ochii vostri - ai tuturor ministrilor de Justitie...ce trist! Ce-amar...ce revoltator!
CEL MAI ENERVANT
26 Oct 2014

la ora actuala si plin de ifose si tupeu, mi se pare Tradiceanu! Drept pentru care o sa-l RADIOGRAFIEZ pe acesta in toata ‘splendoarea’ sa, datorita ajutorului senatorului Valer Marian care l-a vazut BINE, din toate unghiurile posibile si din toate timpurile(de)venirii sale politicianiste! Si, chiar daca ma repet, il dau IAR in vileag:
ÎN 2011 TăRICEANU
26 Oct 2014

s-a opus ritos înfiinţării USL, dar, în cursul acestui an, a criticat vehement ieşirea PNL din USL şi a constituit o disidenţă liberală, numită Partidul Liberal Reformator, care a rămas în siajul PSD şi a făcut jocurile primului ministru Victor Ponta.
DREPT RăSPLATă,
26 Oct 2014

Ponta şi PSD i-au oferit funcţia de preşedinte al Senatului, făcându-l al doilea om în stat. Ultimul rol primit de Tăriceanu a fost de a candida la funcţia de preşedinte al României, pentru al rupe din voturile candidatului susţinut de PNL şi a le oferi lui Ponta în al doilea tur de scrutin prezidenţial.
PESEDIşTII îL PROSLăVESC
26 Oct 2014

acum pe Tăriceanu că ar fi fost cel mai bun premier postdecembrist al României după Adrian Năstase. Este adevărat că în timpul guvernării Tăriceanu a fost înregistrată cea mai mare creştere economică de după 1989, dar aceasta s-a datorat în mare parte unor afaceri speculative, îndeosebi bulei imobiliare, şi nu a fost fructificată corespunzător, România rămânând descoperită în faţa crizei economico-financiare din 2008-2009 datorită risipei generate de anul electoral 2008.
ATUNCI AU PRIMIT
26 Oct 2014

avocaţii parteneri Dan Şova şi Victor Ponta bănoasele contracte cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari, pentru care s-au spetit 26 de ore din 24. Este adevărat că premierul Tăriceanu a rezistat în faţa preşedintelui jucător pe durata întregii legislaturi 2004-2008, dar supravieţuirea sa nu se datorează unui excepţionalism propriu, ci faptului că s-a înconjurat de mai mulţi consilieri rutinaţi ai fostului preşedinte Emil Constantinescu şi ai foştilor premieri Adrian Năstase şi Petre Roman.
ÎN REALITATE îNSă
26 Oct 2014

guvernarea Tăriceanu a fost presărată de gafe, superficialitate, aroganţă, corupţie, clientelism şi birocratism.
ÎNAINTE DE TOATE,
26 Oct 2014

Călin Popescu Tăriceanu este înaltul demnitar care a realizat cea mai flagrantă (şi prostească) imixtiune în treburile justiţiei, cu celebrul bileţel roz prin care i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să intervină la procurorul general al României în favoarea prietenului său, magnatul Dinu Patriciu.
APOI TăRICEANU
26 Oct 2014

s-a remarcat drept un promotor al salariilor nesimţite în instituţiile statului, exemplul cel mai elocvent fiind salarul finei sale Daniela Lulache, care a primit 25.000 de euro în funcţia de preşedinte al Fondului Proprietatea.
TăRICEANU S-A REMARCAT
26 Oct 2014

şi drept un sprijinitor consecvent al „băieţilor deştepţi” din afacerile cu energie, începând cu bunul său amic Bogdan Buzăianu (cu care a fost implicat şi în dubioasa afacere Vatech, în perioada în care a deţinut portofoliul de ministru al Industriilor în guvernul CDR-USD-UDMR).
TăRICEANU A FOST
26 Oct 2014

şi un promotor al birocraţiei şi al clientelismului, în timpul guvernării sale înregistrându-se cea mai mare creştere a numărului de angajaţi bugetari, îndeosebi în administraţia publică centrală şi locală şi în serviciile secrete.
DE EXEMPLU
26 Oct 2014

aproape s-a dublat numărul angajaţilor din serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor, cunoscut sub denumirea „Doi şi un sfert”. Exemplificativ este că Tăriceanu a fost şi primul ministru cu cei mai mulţi consilieri personali, la cancelaria sa fiind angajaţi aproape 100 de astfel de consilieri din rândul clientelei politice apropiate.
ÎN TIMPUL GUVERNăRII TăRICE
26 Oct 2014

au fost realizate o serie de privatizări dubioase şi păguboase, elocventă în acest sens fiind privatizarea BCR, la data respectivă cea mai mare bancă cu capital românesc. Numele lui Tăriceanu a apărut şi într-o serie de dosare de corupţie, cum ar fi afacerea Poşta Română, în care au fost trimişi în judecată fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu (PNL), şi ex-ministrul Comunicaţiilor, Nagy Szolt (UDMR), sau afacerea Sterling, în care perimetre cu resurse petroliere din Marea Neagră au fost concesionate înainte de a fi atribuite României de Curtea Internaţională de la Haga.
TăRICEANU NU ESTE STRăIN
26 Oct 2014

nici de pierderea de către ţara noastră a proprietăţilor Gojdu din Budapesta, evaluate la peste un miliard de euro, fapt realizat sub semnătura ministrului său de externe Mihai Răzvan Ungureanu. În timpul guvernării Tăriceanu a fost înregistrată o creştere substanţială a contrabandei, îndeosebi cu ţigări provenite din spaţiul extracomunitar (Ucraina, Serbia,Republica Moldova).
GUVERNUL TăRICEANU
26 Oct 2014

a manifestat lipsă de interes şi de sensibilitate faţă de românii aflaţi în străinătate, cum a fost în cazul tânărului Claudiu Crulic, care a decedat în condiţii dubioase într-o închisoare din Polonia, sau în cazul celor doi muncitori români morţi în Irak. În schimb, Tăriceanu i-a acordat atenţie, cu ocazia unei vizite oficiale la Roma, celebrului interlop rom Costică Argint, originar din Focşani.
PONTA şI ALţI CIRACI
26 Oct 2014

pesedişti au bătut apropouri legate de religia protestantă a candidatului prezidenţial al ACL, Klaus Johannis, deşi nici Tăriceanu nu aparţine religiei ortodoxe, cu care se mândreşte mai nou premierul Ponta, fiind romano-catolic. Mulţi români privesc critic faptul că Tăriceanu se mândreşte până în prezent cu patru divorţuri şi cinci căsătorii.
UNII ROMâNII
26 Oct 2014

nu au uitat că acesta a manifestat, ca prim-ministru o propensiune faţă de UDMR şi faţă de guvernul ungar, fiind cunoscută prietenia sa cu Rudas Erno, fost consul al Ungariei la Cluj Napoca înainte de 1989, iar după ambasador al statului vecin la Bucureşti (suspectat de unii că ar fi fost rezident al serviciului secret maghiar AVO în ţara noastră). Nu este lipsit de interes că premierul Tăriceanu s-a cununat religios la a patra căsătorie la o catedrală romano-catolică din Budapesta, cu Rudaş Erno alături.
ROMâNII NU AU UITAT
26 Oct 2014

nici că Tăriceanu a fost premierul cu cea mai slabă capacitate de muncă şi prezenţă la Guvern, unde venea de obicei în jurul orelor 10, iar la 14 făcea pauză pentru prânz şi pentru siestă timp de o oră, acesta fiind unul din motivele pentru care a fost poreclit „Moliceanu”. Om cu prinţipuri nu glumă, ar fi exclamat marele nostru scriitor Ion Luca Caragiale. Grecotei cu nas subţire, ar fi clamat marele nostru poet naţional Mihai Eminescu. Recent, fostului manechin de la APACA i-a pus o pecete potrivită reputatul analist Ilie Şerbănescu : „ un dandy de prost gust, prost, îngâmfat şi vânzător de ţară” . Cert este că, potrivit ultimelor sondaje, cariera politică a lui Tăriceanu nu va fi cu happy-end.”
FOARTE BINE
26 Oct 2014

l-a caracterizat Senatorul independent Valer Marian la data de 5 ale lunii octombrie, anul de ‘gratie’ 2014, an de alegeri prezidentiale cand o sa ne-o luam CU GRATIE peste bot daca ne vom duce la vot, punand satampila pe GUGUŢĂ TĂTĂRICEANU, un fel de clona a altui Gagauta, numit Guta Tatarascu!
CE MI-A DAT DE GANDIT,
26 Oct 2014

ca tot ati schimbat poza (si bine-ati facut) din cea a Tradiceanului mofluz cu cea a interiorului de restaunrant...afirmatia lui Basescu referitor la parerea sa de rau ca romanii au de ales intre Ponta si Johannis??!! De ce a facut o astfel de afirmatie? Stie CEVA? Apoi, in spirit de gluma a aratat de pe tel.mobil un trucaj cu Ponta, in care capul ii era 'infipt' in trupul Serenei Williams, din care zambea aproape sexos :) Acea Serena care a invins-o pe Simona noastra! Ce sa inteleg de-aici... ca Ponta ca si Serena va infinge in turul 2 pe Johannis?! chiar asa sa fie? Fiindca pe Ponta il paste dezvaluirea dosarului MegaPower plus, altele...
SA NU UITAM
27 Oct 2014

de Melescanu! Alt fripturist din vechea nomenclatura care nu recunoaste c-a fost nitel 'acoperit', cum nu recunoaste nici tata-socru care-a avut numele conspirativ de "Gigi Marinescu"! Nu stiu de JOC face, de ce s-a bagat, fiindca se umple de PENIBIL: este expirat si amoral (vezi strangerea de semnaturi pe spuza/efortul tulceanului caruia... dupa ce si-a vazut sacii-n caruta (adica semnaturile), i-a aplicat un sut in cur, in timp ce tragea -probabil- din lulea, sau trabuc!); P.S. Esti expirat, nene! Pretentia ta de a candida la functia suprema-n stat, te umple de rahat...si stii de ce?! Atat din cauza lipsei de caracter cat si datorita iluziei 'optice' - parca ar candida de fapt bunicuta psd-sta care-si face veacul ‘de onoare’ in Parlament, in ciuda faptului ca este condamnata la CEDO!
DAR FIINDCA V-A PLACUT…
27 Oct 2014

la gust, v-ati lins buzele-a suras, de parca ati fi baut doar must! Apoi satisfacuti, cu burta plina, cu ochii-nchisi si usor rascracarati… de-atata imbuibeala (pusa si depusa generos… pe burta sau pe buci) ati dat vot mortal pentru pensionari, brat la brat in suferinta si cu alti bugetari - pe care nu catadicsiti sa-i supraaglomerati, sa-i impovarati …cu dari suplimentare, far’salarii marite ori sporuri, avand ca efect ZERO – la buzunare!
CE SA-I FACI!
27 Oct 2014

Unii- s vesnic inselati de voi, fiindca-s momiti s-aplice stampila… pe voi, generand un real festin de bucurie, numai pentru voi! Iar prostii de votanti, pentru-asa vot de incredere-si pun in van sperante, ca macar o data in viata… o sa va desteptati, ca o sa va rusinati, ca o sa fie un pic mai bine, si pentru Natiune!
DAR, ASH!
27 Oct 2014

Putori penale, nascuti si crescuti parca, numai pentru canalizare ori haznale…(a)duceti cu voi aceeasi miasma grea…de-ti muta nasul, aproape sa-ti stea ceasul! Inca nu ati invatat de mici, ca orice invat are si-un dezvat! Poate v-a venit vremea sa fiti cernuti si voi prin sita DNA-sta ori de catre cea divina, iar neamurile voastre si cei apropiati ( intru talharie, smen si marlanie)…sa invete a umbla cu capu-n jos acoperit, aproape cernit …a doliu ori a albire de par ivit - in noapte!
EU STIU, O STIU SI ALTII
27 Oct 2014

ca v-ati specializat, de reusiti sa ne tot aburiti! Ce daca aburii fierbinti genereaza rani pe carnea noastra, iar prin repetare, o fac grunjoasa si nevindecata! Firesc c-ati invatat sa disimulati, v-ati luat in serios rolul de actori, in ajutor venindu-va hainele croite ‘pe masura’, alaturi de butonii din aur, marcati si personalizati…mai punem si-o masina ‘mica’ , privilegiile ‘de la stat’ ascunse mumos de ochii lumii, culminate prin conturile multe de prin off-shoruri…majoritatea din Cipru ori din alte tari ‘marunte’…. pentru o va proteja de o eventuala CRIZA din care-I musai sa scapati!
PENTRU ASA O MAGARIE,
27 Oct 2014

vremea este de TREZIRE pentru INTREAGA NATIUNE! Asta, daca nu vor sa asiste dupa fuga voastra din tara (rusinoasa dar ‘sanatoasa’), la un real Potop!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz