2020-01-21 01:14

Prima demisie în urma OUG privind migraţia primarilor. Consilierul local Anca Preda a demisionat din PPDD

 |  12:45
Prima demisie în urma OUG privind migraţia primarilor. Consilierul local Anca Preda a demisionat din PPDD

Consilierul local din Iaşi Anca Preda a anunţat, miercuri, că demisionează din PPDD şi va activa ca independent, pe motiv că PPDD s-a apropiat de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita. Aceasta este prima demisie a unui ales local, în urma publicării în Monitorul Oficial a OUG privind migraţia primarilor.

Anca Preda a precizat, într-un comunicat de presă, că PPDD s-a îndepărtat de electorat şi şi-a pierdut credibilitatea. De asemenea, Preda acuză că în ultimul timp partidul lui Dan Diaconescu nu luptă împotriva Puterii, ci încearcă să intre în graţiile acesteia.

Anca Preda a afirmat că PPDD ”nu doar că şi-a pierdut busola, ci a aruncat-o într-o prăpastie adâncă, de unde nimeni nu mai doreşte s-o recupereze”. Consilierul local mai reproşează conducerii ieşene a PPDD că s-a apropiat de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita.

”Această apropiere este frapantă. În tot acest proces de subordonare, care uneori a căpătat accente indecente, am devenit tot mai conştientă că un divorţ politic se impune din partea mea. Este cauza pentru care prefer să fac azi un pas lateral. Dorinţa mea este de a mă disocia de o grupare care preferă ambiguitatea în locul limpezimii”, a precizat Anca Preda.

OUG care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Astfel, aleşii locali care îşi vor schimba formaţiunea, în termenul de 45 de zile prevăzut de OUG. Ei vor putea să facă o singură dată acest pas. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray