2020-02-17 11:40

Prima şedinţă de Guvern Cioloş: ce s-a decis

 |  20:43
Prima şedinţă de Guvern Cioloş: ce s-a decis

Guvernul Dacian Cioloş s-a reunit joi pentru prima şedinţă de Guvern în această componenţă. Premierul şi-a exprimat dorinţa de a organiza frecvent şedinţe informale cu membrii cabinetului său.

Iată punctele de pe ordinea de zi ale Şedinţei de Guvern:

1. Ordonanţă de Urgență privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea unor acte normative.

Ca urmare a deciziei Parlamentului referitoare la instalarea Guvernului, această ordonanță prevede modificări de nume, structură sau reorganizare a cinci dintre ministere și crearea unui nou minister, Ministerul Consultării Publice și Dialogului Civic în scopul de a îndeplini obiectivului de deschidere către societatea civilă, de dezbatere publică, consultare publică și crearea canalului de comunicare direct cu societatea civilă în sens larg.

2. Urgențe de ordin administrativ și legislativ pentru perioada următoare.

Premierul l-a invitat pe ministrul de interne, Petre Tobă, și pe ministrul transporturilor, Dan Costescu, să facă o scurtă prezentare privind pregătirile de iarnă. Premierul a solicitat organizarea unei reuniuni a Comandamentului de iarnă în vederea analizării în detaliu a stadiului pregătirilor pentru a face față intemperiilor de iarnă.

Prim-ministrul a solicitat Aurei Răducu, ministrul Fondurilor Europene, o informare legată de situația absorbției fondurilor europene pentru perioada bugetară precedentă, precum și stadiul pregătirilor pentru următoarea perioadă bugetară.

În cadrul ședinței s-a anunțat și discutat scoaterea la concurs a posturilor de management în numeroase autorități de management responsabile de gestiunea fondurilor.

3. Reformele administrative legate de îmbunătățirea actului administrativ. Vicepremierul Vasile Dâncu a fost invitat să prezinte în următoarea perioadă o primă analiză a cadrului legislativ existent sau în lucru referitor la transparentizarea și eficientizarea activității administrației centrale și locale și propunerile de îmbunătățire a acestora conform cu obiectivele din Programul de Guvernare.

4. În cadrul ședinței s-a discutat totodată stadiul pregătirii bugetului pentru anul 2016. Ministrul de finanțe, Anca Dana Dragu Paliu, a fost invitată să prezinte situația actuală și să înceapă de urgență discuțiile cu ministerele pentru a veni cu o primă propunere de proiect de buget în perioada imediat următoare. Prim-ministrul a decis organizarea unei noi întâlniri cu membrii Guvernului luni după-amiază, pentru a discuta aspecte ale bugetului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine