2020-07-05 17:46

Prima zi de Congres PNL. Tensiuni, amenințări și conflicte. Antonescu, plan de rezervă pentru candidatura la prezidențiale

 |  22:09
Prima zi de Congres PNL. Tensiuni, amenințări și conflicte. Antonescu, plan de rezervă pentru candidatura la prezidențiale

În prima zi de Congres, liberalii au votat modificarea statutului partidului, dar lucrările au Congresului au fost marcate de adevărate dispute și tensiuni între Crin Antonescu și Norica Nicolai, fostul președinte PNL precizând că atacul lansat de Nicolai la adresa lui și a soției este o veritabilă mizerie. În replica, Nicolai a anunțat că dacă PNL va părăsi ALDE, ea va pleca din partid. Apoi, Tăriceanu și- a anunțat foștii colegi că se va înscrie în cursa pentru Cotroceni. Imediat, Crin Antonescu i-a transmis frust, că nu are nicio șansă. În schimb, mâine liberalii își vor vota noua conducere, aderarea la PPE și fuziunea cu PDL, iar surse din PNL au declarat pentru Puterea ca Antonescu are un plan de rezervă pentru a candida la alegerile prezidențiale, cu susținerea liderilor de filiale județene care îl sprijină.

Aproximtiv 1 500 de delegati  ai PNL s-au adunat astăzi la Palatul Parlamentului pentru a-și vota noul statut. Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri că nu a avut un schimb de replici cu europarlamentarul liberal Norica Nicolai în Delegaţia permanentă a liberalilor, arătând că era nevoie să clarifice în faţa colegilor o 'mizerie'.

Antonescu: Nu era nevoie de o asemenea mizerie!

Întrebat dacă în cadrul Delegaţiei permanente a PNL a avut un schimb de replici cu Norica Nicolai, afirmând că atacul acesteia este unul 'jegos', Antonescu a răspuns: 'Da, dar a fost înăuntru. Nu a fost un schimb de replici. Eu nu am auzit replica doamnei Norica Nicolai şi nu aş vrea să mai dezvolt. Era de datoria mea să clarific lucrurile dacă era nevoie şi era nevoie după o asemenea mizerie în faţa colegilor din Delegaţia Permanentă'., scrie Agerpres.

Europarlamentarul Norica Nicolai a afirmat că fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a renunţat la tot ce a construit în ultimii ani doar pentru ca soţia sa, Adina Vălean, să obţină postul de vicepreşedinte al Parlamentului European din partea PPE

Tăriceanu candidează la președinție

Tăriceanu arată în mesajul transmis liberalilor, înaintea Congresaului de alegere a unui nou preşedinte al partidului, că, ”din păcate, acest Congres a fost pregătit cu multă atenţie de conducerea demisionară, iar delegaţii au fost aleşi cu grijă pentru evitarea oricărei tentative de opoziţie în cadrul lucrărilor sale”.

”În această situaţie, toate speranţele mele într-o dezbatere reală a problemelor pe care le-am menţionat aici şi a unor decizii în consecinţă sunt aproape nule”, precizează Tăriceanu.

Fostul lider liberal arată că, în calitatea sa de vechi liberal, de participant direct la renaşterea liberalismului în România imediat după Revoluţie şi de om politic care a reprezentat cu onoare şi a făcut cinste PNL în funcţiile publice deţinute, a hotărât împreună cu colegii săi din Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale iniţierea imediuată a tuturor ”procedurilor necesare înfiinţării legale a unui nou partid liberal, inclusiv strângerea de semnături şi adeziuni”, a spus acesta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz