2020-04-08 09:15

Prima zi de muncă a unui liberal în guvernul PDL

 |  20:02
Prima zi de muncă a unui liberal în guvernul PDL

Emil Boc a fostsilit de instanţă să aducă un membru PNL în actualul Guvern şi să-l numească secretarde stat. Judecătorii au decis că liberalul Radu Roatiş are dreptul să revină înfuncţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentruSiguranţa Alimentelor (ANSVSA), după ce Boc îl dăduse afară în ianuarie 2009.Roatiş s-a instalat ieri în fotoliul de şef, în locul PDL-istului MarianZlotea. Ce a făcut el imediat după ce a revenit la conducerea instituţiei? Camce face orice şef: anunţă că îşi aduce oamenii săi, iar apoi ia o pauză de lamuncă.

Oameni noi pentru secretari de stat noi

Nu ştim cum seînţelege liberalul Radu Roatiş cu PDL-iştii din fruntea ANSVSA, dar ştim că elare în plan cooptarea unor oameni noi la instituţie. Surse din ANSVSA audeclarat pentru ziarul „Puterea“ că liberalul a avut deja o şedinţă cudirectorii, în care mesajul principal transmis a fost că îşi va aduce o nouăechipă cu el. Rugat de ziarul „Puterea“ să povestească prima lui zi de muncă,Roatiş a preferat să lase misterul să lucreze. De la colegii săi din Agenţieştim că Roatiş s-a prezentat la birou la prima oră a dimineţii şi că a statînchis în cabinetul său mai toată ziua, având doar câteva întâlniri. Roatiş ne-aspus că el se distanţează de conotaţiile politice. „Pe motivaţia instanţeiapare numele «Radu Roatiş», nu «RaduRoatiş, membru PNL». Eu sunt, într-adevăr, membru al Partidului NaţionalLiberal, însă aş vrea să delimităm aspectele acestea politice”, a ţinut el săprecizeze.

După o pauză merge o pauză

Abia instalat lanoul loc de muncă (vineri a fost publicată în Monitoru Oficial decizia denumire), Roatiş urmează să-şi ia câteva zile libere de la serviciu, motivat deo problemă de sănătate şi de susţinerea unui doctorat. După ziua de miercuri, cândeste programată lucrarea la doctorat, dar şi şedinţa de guvern, la care arputea fi invitat să participe, Roatiş va pleca puţin într-un mic concediu. Seva întoarce săptămâna viitoare, susţine el. „Eu am şi o stare de sănătateproastă şi m-a prins fix în acest moment. Iar miercuri voi pleca pentrususţinerea unui doctorat. Dacă doriţi, haideţi să stabilim mâine o întâlnirepentru miercuri, sau săptămâna viitoare. Îmi place vocea dumneavoastră latelefon, dar prefer discuţiile faţă-în-faţă”, ne spune Roatiş uşor ironic.

Roatiş, eternul veterinar

Radu Cheţan Roatiş fusese numit înfruntea ANSVSA în mai 2007, în timpul guvernării Tăriceanuşi eliberat dinfuncţie în februarie 2009, fiind înlocuit cu Marian Zlotea, printr-o decizie apremierului Emil Boc. După demiterea sa, Roatişa dat Guvernul Boc înjudecată, iar instanţa Curţii Supreme i-a dat câştig de cauză, Emil Boc fiindnevoit să îl repună în funcţie şi în acelaşi timp să îl demită pe MarianZlotea. Membru al filialei Mureş a PNL, Roatiş este de profesie medicveterinar. El a avansat încet, dar sigur, în sistem. Între 1991-1999 a fostmedic veterinar şef la CSV Deda (o localitate din Judeţul Mureş), din 1995 pânăîn 2005 medicveterinar concesionar (tot la CSV DEDA), în 2005 Consilier superior DSVA Mureş,iar în 2006 - şef Birou Inspecţie şi control DSVSA Mureş. Spre deosebire deRoatiş, predecesorul său, Marian Zlotea nu avea specializare în domeniulmedicinei veterinare, el fiind licenţiat în economie la Universitatea de Petrolşi Gaze - Ploieşti, specializarea Comerţ Servicii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-08Parerea ta...

OMUL
20 Iul 2010

Da, pe Roatis nu-l caracterizeaza onestitatea. Cu cine va face echipa ? Cu Trifu, fostul director de personal, ofiter pensionat ? Cu Biltiu, fosta dir.ec. aflata in proces cu ANSVSA ? Surprinzator este insa faptul ca nu intreaba nimeni ( organele abilitate) cum a stat Roatis la ANSV mai bine de 2 ani fara a depune nici o declaratie de avere ?(cel putin ca demnitar ) Sau cum a obtinut Smithfeld-ul anumite avize si drepturi versus vaccinare PPC? Cat a costat Romania vaccinarea porcinelor ? Etc...
CIOARA
21 Iul 2010

OMUL
26 Iul 2010

Deci am avut dreptate. Pe site-ul ANSVSA apar deja, celebrii Trifu si Biltiu. Incearca Roatis sa-si acopere spatele ? Urmeaza Chertes, la Inspectii ? Cu un S.G. liberal( fost prefect de Ialomita) vopsit Pd-l, dat afara de Tariceanu in scandalul'gripa aviara', avem o echipa a I-a ? Urmeaza schimabarile in teritoriu. Ce zic veterinarii ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine