2019-11-21 14:38

Primarii municipiilor pun PRESIUNE pe Guvernul DĂNCILĂ. Robert NEGOIȚĂ, președintele AMR: „Solicităm minim o treime din bugetul naţional pentru administraţia publică locală!”

 |  15:46
Primarii municipiilor pun PRESIUNE pe Guvernul DĂNCILĂ. Robert NEGOIȚĂ, președintele AMR: „Solicităm minim o treime din bugetul naţional pentru administraţia publică locală!”

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, a declarant, marţi, la finalul reuniunii AMR, că membrii organizaţiei au hotărât să solicite Ministerului Finanţelor ca minim o treime din bugetul naţional să revină administraţiei publice locale, informează Agerpres.

În cursul după amiezii de marți, reprezentanţii AMR vor avea o întrevedere cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. „Ne menţinem punctul de vedere referitor la cotele din impozitul pe venit şi, de asemenea, pot să vă spun că am făcut o analiză comparativă cu tot ceea ce înseamnă administraţie publică locală în UE. Administraţia publică locală în UE are pondere în bugetele ţărilor respective între 30 şi 60%. În România este cea mai subfinanţată administraţie publică locală din Europa, cu o cotă undeva sub 20%. Solicităm minim o treime din bugetul naţional pentru administraţia publică locală. Argumentul este că noi ne ocupăm de la sănătate, educaţie, transport, infrastructură de încălzire, infrastructură de străzi, bulevarde, salubritate. Tot ce înseamnă parcuri, locuri de joacă, spaţii verzi sunt în administraţia publică locală. Şi nu am menţionat toate domeniile", a afirmat primarul Sectorului 3. Asociaţia Municipiilor din România i-a solicitat, luni, premierului Viorica Dăncilă o întâlnire pentru a discuta despre bugetul pe 2019 şi cotele din impozitul pe venit ce vor reveni unităţilor administrativ teritoriale. AMR menţiona că i-a solicitat în mod repetat premierului consultări pe tema finanţării administraţiei publice locale şi este prima oară în istoria asociaţiei când solicitările de dialog sunt refuzate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-29Parerea ta...

ANONIM
29 Ian 2019

ASA VA TREBUIE MUISTILOR , CU PENSII SPECIALE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray