2020-07-07 16:54

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a dat patru ore o declaraţie la Poliţie după ce a demontat bannere ilegale cu Victor Ponta

 |  07:50
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a dat patru ore o declaraţie la Poliţie după ce a demontat bannere ilegale cu Victor Ponta

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, că a sunat la 112 pentru a cere Poliţiei să constate că în oraş există mai multe bannere ilegale cu premierul Victor Ponta. Edilul a ţinut să precizeze că luni a dat patru ore o declaraţie la Poliţie, în urma unei acţiuni a municipalităţii privind afişajul ilegal.

Primarul Gheorghe Falcă a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a sunat la 112 pentru a cere Poliţiei să constate şi să ia măsuri împotriva celor care au montat ilegal în oraş bannere electorale cu Victor Ponta.

Edilul a mai spus că lucrătorii municipalităţii nu mai au curajul să intervină pentru îndepărtarea acestora, deoarece după o acţiune similară de acum două săptămâni poliţiştii au început cercetări pentru sustragerea unor bannere ale PSD.

Gheorghe Falcă a spus că a cerut la 112 ca ”Poliţia să iasă în stradă şi să constate că există bannere electorale amplasate ilegal”.

Primarul Aradului a afirmat că, în urmă cu două săptămâni, municipalitatea şi Poliţia Locală au îndepărtat mai multe bannere, dar Poliţia a deschis un dosar pentru sustragerea acestor reclame electorale, motiv pentru care lucrătorii Primăriei nu mai intervin şi s-a solicitat Poliţiei să constate ilegalităţile.

”Am întrebat la Poliţie în ce stadiu se află solicitarea, dar domnul Puie (Ioan Puie, şeful Poliţiei Municipale n.r.) ne-a explicat că are timp 30 zile să constate o ilegalitate. Este de neconceput aşa ceva, vor trece alegerile până atunci. În schimb, ne-a trimis către Primărie nişte întrebări în regim de anchetă, pentru că are foarte mult timp să ne scrie aceste întrebări, dar nu are timp să meargă în oraş să constate ilegalităţile”, a precizat Gheorghe Falcă.

Edilul a mai spus că Poliţia face cercetări nu cu privire la afişajul ilegal, aşa cum ar fi normal, ci cu privire la ”sustragerea unor bannere cu Victor Ponta”.

Gheorghe Falcă a susţinut că Poliţia a cerut informaţii despre angajaţii municipalităţii care au demontat bannerele PSD.

”Ne întreabă pe noi cine a constatat ilegalitatea amplasării bannerelor. Păi înseamnă că acest om (Ioan Puie n.r.) trebuie să plece imediat din funcţie pentru că Legea 370 spune clar cine sunt constatatorii: în primul rând Poliţia naţională, apoi Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Locală. Adică ei trebuiau să constate primii ilegalităţile”, a afirmat primarul Gheorghe Falcă.

Edilul a susţinut că a fost chemat la Poliţie pentru a da declaraţii despre îndepărtarea bannerelor, el fiind prezent la una dintre acţiuni, motiv pentru care luni a stat patru ore cu poliţiştii.

”Nu ei m-au ţinut pe mine patru ore, ci eu pe ei, pentru că am dat o declaraţie la solicitarea mea, în care am scris inclusiv faptul că cei de la PSD au venit la domnul Puie să ceară înapoi bannerele demontate”, a afirmat Gheorghe Falcă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-23Parerea ta...

HE.HE.HE...
23 Oct 2014

Ce intelegem de-aici? 1. Militianu-sef -PSD-st convins, invoca ca un bou - cele 30 de zile legale pentru-un eventual raspuns, la 'infractiunea' datului pe jos a bannerelor cu Victor Tonta, nu acelora care au fost puse ilegal, cu acelasi Tonta:) 2. Politia comunitara se 'bate' cu Militia authtona care aprtine Min.Interne; 3. Politia locala este cu primarul, care are dreptate: 4. Militia apartinand Min.de Interne este fidela PSD-lui si deci - vocala impotriva si-a primarului, si-a politiei locale! P.S. Felicitari Primarului!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz