2019-10-15 00:16

Primarul comunei giurgiuvene Ogrezeni, condamnat cu suspendare pentru delapidare, a demisionat

 |  15:47
Primarul comunei giurgiuvene Ogrezeni, condamnat cu suspendare pentru delapidare, a demisionat

PUTEREA a semnalat recent că edilul PSD al comunei Ogrezeni, județul Giurgiu, Jean Jipa, a fost condamnat, pe data de 29 iunie 2018, de către Judecătoria Bolintin Vale, la 3 de ani închisoare cu suspendare pentru “săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu”.

Însă, surpriză! La sfârșitul săptămânii trecute, Jean Jipa și-a depus la Prefectura Giurgiu, demisia din funcția de primar al comunei Ogrezeni. Potrivit informațiilor noastre, primarul din Ogrezeni și-a dat demisia, în urma indicațiilor unui procuror foarte apropiat de el, în speranța că Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale nu va face apel la sentința de condamnare a acestuia la 3 ani de închisoare cu suspendare. Însă, potrivit legislației în vigoare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale este obligat să facă apel, mai ales că sentința este una relativ ușoară, ținând cont de faptul că Jean Jipa a fost acuzat de către Curtea de Conturi a României de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu. În plus, fiind o sentință cu suspendare, Inspecția Judiciară are obligația să verifice dacă Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a făcut apel la hotărârea din 29 iunie 2018. În urma unei discuții avute cu un influent lider PSD, și ținând cont de prevederile incluse în noile legi ale justiției, Jean Jipa a ajuns la concluzia că, dându-și demisia din funcția de primar, va putea să candideze din nou, în 2020, la șefia Primăriei Ogrezeni. Trebuie precizat că, pe lângă sentința de 3 de ani închisoare cu suspendare pentru “săvârşirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu”, instanța a mai stabilit pentru edilul giurgiuvean o perioadă de patru ani de încercare și 70 de ore de muncă în folosul comunității. De asemenea, tot în acest dosar, alături de primarul Jean Jipa au mai fost condamnați cu suspendare încă doi angajați ai primăriei și toți trei trebuie să achite câteva zeci de mii de lei către Primăria Ogrezeni. În plus, edilul trebuie să mai achite Primăriei Ogrezeni suma de 44.490 lei, banii fiind retraşi din Trezorerie prin falsificarea filelor CEC. Mai trebuie amintit faptul că Jean Jipa este edilul giurgiuvean care, anul trecut, a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria "În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! și p-ăla de la București!". 

Jipa mai are pe rolul instanțelor giurgiuvene încă vreo șase dosare penale, dintre care unul deschis tot ca urmare a unei plângeri a Curții de Conturi a României.   


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray