2020-08-09 12:47

Primarul Sectorului 5, reclamat la DNA

 |  12:01
Primarul Sectorului 5, reclamat la DNA

Mai mulţi consilieri locali USR-PLUS de la Sectorul 5 l-au reclamat la Direcţia Naţională Anticorupţie pe primarului PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, pentru aprobarea ilegală a bugetului pentru două societăţi comerciale aflate sub tutela primăriei.

În data de 30 ianuarie 2020, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a convocat o ședință de consiliu (de îndată) pentru data de 31 ianuarie 2020, pentru a fi votat Bugetul UAT Sector 5. Tot atunci, a fost postat pe site-ul Primăriei și proiectul de Hotărâre. Din textul acestei convocări și din textul proiectului de Hotărâre, ambele extrase de pe site-ul oficial al Primăriei Sector 5, rezultă că pe ordinea de zi nu a fost cuprinsă și votarea bugetelor societăților Salubrizare Fapte S5 și Infrastructură DF5. De altfel, o primă variantă a Hotărârii nr. 11/31.01.2020 a fost publicată pe site-ul oficial al Primăriei Sectorului 5, iar din cuprinsul acesteia rezultă că nu s-a supus la vot și, implicit, nu au fost aprobate bugetele pentru societățile Salubrizare Fapte S5 și Infrastructură DF5.

Ulterior, pentru circa trei săptămâni (perioada martie-aprilie), HCL Sector 5 nr. 11/31.01.2020 a fost ștearsă de pe site-ul Primăriei. Organizația PLUS Sector 5, prin intermediul președintelui Iustinian Roșca, a sesizat Prefectura cu privire la acest aspect, însă nu s-a primit niciun răspuns.

În data de 15 aprilie, Hotărârea nr. 11/31.01.2020 a reapărut pe site-ul Primăriei. De această dată, însă, într-o formă diferită de cea postată anterior, fiind adăugate alte două puncte pretins a fi fost aprobate, și anume: Aprobarea bugetului pentru SC Salubrizare Fapte 5 SA și Aprobarea bugetului pentru SC Infrastructură DF 5 SA.

„Subliniem faptul că nu suntem în fața unei modificări a HCL urmare a adoptării unei alte Hotărâri subsecvente celei din 31 ianuarie 2020, după cum nu suntem în fața unei rectificări sau a unei îndreptări de eroare. Suntem în fața unui fals grosolan.Toate aceste documente ce probează un posibil fals și uz de fals fac parte dintr-un denunț transmis Direcției Naționale Anticorupție”, au menţionat consilierii USR-PLUS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-18



Parerea ta...

SEFUL DE POST
18 Apr 2020

FOSTUL MILITIAN MARIAN TIGANUS devenit VICEPRIMAR pe cai oneroase ce zice ? EL E MENTORU INFRACTIONALITATII CU GULERE ALBE nu numai din sector 5 ci din CAPTALA.......
IVAN
18 Apr 2020

Pe javra aia “Căcăiță “ de la sector 3 nu o mai reclamați !!!!! Va cumpărat pe toți escrocul !!!
FANE GLONTZ
19 Apr 2020

DAR PE TZOAPA DE LA CAPITALA , NU O RECLAMA NIMENI ? DE CE ?
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz