2020-04-07 00:54

Primarul sectorului 5 şi liberalii îl acuză pe “doctor”. Marian Vanghelie: “PDL are o înţelegere tacită cu Oprescu”

 |  18:15
Primarul sectorului 5 şi liberalii îl acuză pe “doctor”. Marian Vanghelie: “PDL are o înţelegere tacită cu Oprescu”

Preşedintelepesediştilor din Capitală a deschis ieri frontul campaniei pentru PrimăriaCapitalei, acuzându-l pe Sorin Oprescu că are “o înţelegere tacită cu PDL”.Liberalii au sărit şi ei, Andrei Chiliman acuzându-l pe “doctor” că face jocul democrat-liberalilorreferitor la restrângerea atribuţiilor primarilor de sector.

“Mă uitam la tot ce se întâmplăla Primăria Capitalei ar trebui să vedem legătura subtilă dintre PDL şi SorinOprescu, că într-un fel sau altul sunt împreună şi duc lucrurile într-o anumitălinie. Ar trebui să vedem dacă e bine sau nu este bine şi pentru bucureşteni”,a fost săgeata otrăvită lansată de Marian Vanghelie, în competiţia pe care oare cu Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei. Strategia preşedinteluipesediştilor bucureşteni este să acrediteze ideea că „doctorul” nu reprezintăelectoratul social-democrat, ci s-a vândut rivalilor democrat-liberali. Încadrul unei emisiuni televizate, Vanghelie a adăugat că i se pare suspect cumcei de la PDL şi Sorin Oprescu reuşesc să cadă la pace pentru toate proiectelevotate în Consiliul General. „De doi ani conduc împreună Bucureştiul şi vortrebui să răspundă atât Sorin Oprescu, cât şi PDL ce au făcut cu sumelecheltuite. PDL are o înţelegere tacită cu Oprescu, pentru că ei cad laînţelegere pe toate proiectele. Trebuie să vedem modul de conduită alprimarului general, să vedem dacă are o înţelegere cu PDL”, a precizat Vanghelie.El a atras atenţia că planul secret constă în strângerea tuturor fondurilor înmâna lui Sorin Oprescu, deoarece PDL le poate controla prin intermediulConsiliului General. Un moment aparte l-a constituit atacul lui Vanghelieasupra primarului Capitalei pe un subiect delicat: cultura. „Nu pot să fiu deacord cu Sorin Oprescu, trebuia să se lupte pentru cultură”, a punctat primarulsectorului 5.

Udrea şi Chiliman atacă şi ei

Liberalii aucriticat activitatea lui Sorin Oprescu prin vocea primarului sectorului 1,Andrei Chiliman. Chiar dacă a recunoscut că „doctorul” a avut susţinerea PNLcând a candidat la alegerile locale din 2008, Chiliman a explicat că între celedouă părţi relaţiile au început să devină mai reci. „În 2008, în timpulcampaniei, domnul Blaga a cerut centralizarea banilor în mâna primaruluiCapitalei, iar domnul Oprescu a susţinut descentralizarea şi mărirea deatribuţii pentru sectoare. Oprescu este acum complice prin tăcere cu PDL şivrea să reducă atribuţiile primarilor de sector”, a arătat liberalul. Şi ElenaUdrea a vrut să-i transmită un mesaj Primarului Capitalei. Instalată recent înfotoliul de preşedinte interimar al organizaţiei PDL Bucureşti, ea a precizatcă democrat-liberalii vor să analizeze mai atent proiectele propuse de SorinOprescu. „Ne-ampropus ca înainte de fiecare şedinţă de Consiliu general să analizăm lista cupropunerile din respectiva şedinţă şi în mod public PDL să declare şi săargumenteze susţinerea faţă de un proiect şi nesusţinerea faţă de altul, astfelîncât bucureştenii să vadă în mod transparent care sunt argumentele pentru caresuntem pentru anumite proiecte şi ce ne determină să fim împotriva altorproiecte care vor fi propuse de către primarul general”, a explicat ElenaUdrea, aspirantă la postul de primar al Capitalei.

“Realesîn apoteoză generală”

În faţa acestoratacuri, Sorin Oprescu a răspuns că îşi doreşte să îşi finalizeze proiectelepentru a fi reales într-o “apoteoză generală”. “Or fi intrat în campanieelectorală. Eu nu cad în capcane din astea. Eu le-am promis bucureştenilor carem-au ales pentru ceea ce m-au ales, pentru faptul că sunt independent şi nu ţincont de hotărârea politică aberantă. Ştiu că deranjez. Eu îmi fac ceea ce mi-ampropus că am de făcut. O fac într-o colaborare cu absolut toate partidelepolitice şi cu reprezentanţii lor din Consiliu”, a fost răspunsul lui SorinOprescu faţă de acuzaţiile aduse. El a pledat pentru strângerea banilor în mânaprimarului general şi dispariţia bugetelor primăriilor de sector.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

ERETELE
26 Iul 2010

Hai ca sa-ntors lumea cu fundul in sus: marean,CEL CARE ESTE,ne vorbeste de...CULTURA !MAREANE,lasa cultura in pace,tu nu te pricepi nici macar la cultura de...FURNICI.La munca,baietas,GATA CU FURACIUNILE. Vremea ta si acelora ca tine incepe sa fie de domeniul trecutului, adica de ALMANAHE.Ura si la JILAVA !
TEODOR
27 Iul 2010

Devenise ingrijoratoare tacerea domnului Goagal din ultima perioada!Mai nou,vede intelegeri tacite intre Oprescu si PDL!Daca Oprescu,un om de un anumit nivel,foloseste dialogul,ca solutie a problemelor,asta inseamna ca e omul PDL-ului,nea Marane?Sau ai vrea.domnu care este la sectorul 5,doar scandal si sange pe pereti?Sa stii si matale,ca de cand lumea si pamantul,discutiile,tratativele au fost cele mai bune solutii!Ce sa-i faci,daca Oprescu are abilitatea dialogului?
TEODOR
27 Iul 2010

Nici attitudinea lui Chiliman nu e de mirare!Marginalizat in PNL,cu slabe sanse la o nominalizare pentru sectorul 1,in 2012,Chiliman simte nevoia unei iesiri la rampa!Pe spinarea lui Oprescu,bineinteles!Vezi Doamne,il lasa Oprescu fara atributii!Pai ati fi vrut sa recunoasca ca Oprescu loveste in interesele firmelor de ridicat masini,firme detinute de liberali?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine