2020-02-26 22:41

Primii doi miniștri propuși de PNL au trecut cu brio de comisiile din Parlament

 |  12:32
Primii doi miniștri propuși de PNL au trecut cu brio de comisiile din Parlament

Ioan Boloș, propunerea PNL pentru funcția de ministru al Fondurilor europene și Victor Costache, propunerea pentru portofoliul Sănătății, au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament.

Ioan Marcel Boloș a trecut de comisia din Parlament cu 21 de voturi pentru, patru împotrivă și șase abțineri.

Eugen Teodorovici a cerut, marți, în timpul audierii propunerii PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene Marcel Boloș, consemnarea unui vot favorabil din partea sa. Victor Ponta a cerut și el consemnarea unui vot „pentru” în comisia reunită. Ulterior, cei doi au părăsit sala, înaintea votului în Comisii.

Victor Constache, propunerea pentru portofoliul Sănătății, a primit aviz favorabil în comisia de specialitate, candidatura sa înregistrând 14 voturi „pentru” și 4 abțineri.

În cadrul audierii sale, întrebat despre acuzațiile de malpraxis care i se aduc, Costache a spus că, dacă i se va schimba calitatea suspect, își va da imediat demisia de la minister.

Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătății, are 45 de ani, este chirurg cardiovascular, autor al mai multor premiere în domeniul chirurgiei endovasculare, specializat în Franța.

Medicul conduce un spital privat în Sibiu și este consilier al lui Ludovic Orban pe probleme de sănătate.

Marți și miercuri sunt audiați toți cei 16 miniștri cu portofoliu nominalizați în Cabinetul Orban în comisiile parlamentare, urmând ca votul pentru învestirea Guvernului să fie dat, lunea viitoare, într-un plen reunit care începe la ora 14.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine