2020-08-12 23:52

Priorităţile României la cârma Comisiei Europene: o Europă integrată prin digitalizare şi business

 |  17:49
Priorităţile României la cârma Comisiei Europene: o Europă integrată prin digitalizare şi business

Se apropie momentul când România va prelua Preşedinţia Comisiei Europene. Reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene de miercuri de la Bruxelles, la care a participat şi ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Ștefan-Radu Oprea, este ultima întâlnire de organizare a momentului când România va gestiona, de pe cea mai înaltă poziţie, problematica atât de complexă a Comisiei Europene.

În faţa Colegiul Comisarilor Uniunii Europene, oficialii români şi-au prezentat agenda, al cărei pilon principal este intensificarea convergenței și coeziunii economice, sociale și teritoriale, pe scurt, mai multă Europă. Şi nu oricum, ci la fel de multă Europă pentru toate statele membre, inclusiv pentru cele mai puţin avansate economic, prin proiecte echitabile şi sustenabile de dezvoltare.

Or, şi-au expus oficialii români punctul de vedere, pentru realizarea unei Europe (cât mai) Unite este nevoie nu numai de intensificarea cooperării regionale, ci şi de realizarea acesteia la nivel tehnologic-informatic, respectiv prin conectivitate şi digitalizare accelerată. Şi nu în ultimul rând este nevoie de stimularea antreprenoriatului și a competitivității industriei europene.

Propunerile avansate de ministrul român pentru Mediul de Afaceri au mers în aceeaşi direcţie, poate în termeni ceva mai pragmatici şi mai puţin generali. Acesta a propus crearea unei rețele europene de incubatoare de afaceri, precum și adaptarea cadrului de funcționare a IMM-urilor la realitățile lumii digitale; în societatea informaţională, a arătat ministrul român, inovaţia nu se produce doar în marile companii, ci şi în IMM-uri cu profil informatic. Din păcate, din cauza lipsei de susţinere la nivel european, ele aleg umbrela unor companii americane, “se finanţează în Sillicon Valley”, în cuvintele lui Oprea. Pe lângă asta, Small Bussiness Act, cadrul legislativ al UE care protejează IMM-urile, are o scăpare majoră: nu include digitalizarea între principile sale directoare - scăpare care trebuie corectată cât mai repede.

Următoarea reuniune comună de coordonare a Guvernului României și Comisiei Europene va avea loc după preluarea Preşedinţiei, în perioada 10-11 ianuarie 2019.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-06

Mai multe imagini:
Priorităţile României la cârma Comisiei Europene: o Europă integrată prin digitalizare şi business
zoom
Parerea ta...

CUM DEZVOLTAM CORUPTIA
06 Dec 2018

Cifre-ȘOC despre CORUPȚIA din România! Impactul corupției asupra României, calculat de Grupul Verzilor din Parlamentul European: pierderi anuale de 38,6 miliarde euro, de nouă ori mai mult decât bugetul Educației!!! Un raport al Grupului Verzilor din parlamentul European a calculat că impactul anual al corupției în întreaga Uniune Europeană este de 904 miliarde de euro, iar în România este de 38,6 miliarde. Rezultatele se bazează pe datele unei cercetări din 2016 realizate de organizația americană Rand. Verzii – unul dintre puținele grupuri din PE care urmăresc constant fenomenul corupției în UE – au calculat că pierderea anuală produsă în România de fenomenul corupției e de nouă ori mai mare decât bugetul de stat alocat Educației sau mai mult decât dublu față de bugetul acordat pensiilor. Cu acești bani ar putea fi cumpărate 24 de miliarde de sticle de bere sau 15 miliarde de sticle de vin roșu pe an, mai arată raportul citat. Pierderea cauzată de corupție s-ar putea traduce prin suma de 1.954 de euro pierdută anual de fiecare cetățean român. Corupția este o prioritate pentru cetățenii români, mai arată raportul, arătând că 68% dintre respondenții unui sondaj spun că sunt afectați în viața de zi cu zi.
HEHEHE...
06 Dec 2018

Cu Sillicon Valley? Ce STRATEGIC e totul! Numai fraierii nu VĂD și NU CRED motivul pentru care NU CAD/N-AU CĂZUT/N-OR SĂ CADĂ MAFIOȚII DIN POLITICĂ, ORICARE-AR FI EI...cel mult sar pârleazul într-o țară bogată sau bananieră....PSD-ul, PDL-ul + alte panarame de partide, ȘTIU despre ce este vorba în proproziție...alții - la fel de VERSATILI și de VORACE, vor sări pârleazul la Bruxelles, ”săracii” de ei....că-s în țară, după țâșpe mandate, că-s în afară...mălaiul să iasă! Proștii....nu e treaba lor, chiar dacă mai au nevoie de votul lor...așa, estimativ, ne-productiv fiindcă, mafioții cu gulere albe, după ce și-au cumpărat (marea majoritate) locul călduț din Parlament, trebuie să-și scoată pârleala (adică banii investiți) cu dobândă! D-aia sacul lor e FĂRĂ FUND....fie că vă convine sau nu! EI SUNT CANCERUL ROMÂNIEI! Dar, din păcate, nu s-a găsit NIMENI să-i extirpe DEFINITIV!
VOR DIGITALIZARE?
06 Dec 2018

DE CE? România, ACUM, la ora actuală este o țară săracă, ruptă-n cur și-n suflet! De ce vor mondialiștii să ne supună digital? Ca să acceptăm corvoada sclavagismului modern cu zâmbetul pe buze? NĂPÂRCILOR! SUFLETE BOLNAVE - și de-o parte, și de alta...totul pentru păstrarea scaunelor de sub cur și/sau a capului de pe umeri, nu? Totul se întâmplă pe fondul amorțirii poporului ăsta pentru care NIMENI nu vrea să-l trezească, să-l scuture, să-l motiveze să gândească IAR, să se problematizeze măcar dpdv social, ca să nu ajungă sclav pe plantația mondialiștilor, dar mai ales dpdpv duhovnicesc, ca liniște pentru sufletul nemuritor care va da RĂSPUNS ÎMPĂRATULUI FĂRĂ DE MOARTE CARE DĂ SĂ VINĂ ȘI A CĂREI ÎMPĂRĂȚIE NU ESTE DIN LUMEA ASTA, CI DIN CEA CE DĂ SĂ SE NASCĂ ȘI CARE VA DURA O VEȘNICIE! Preoții ar trebui să nu mai doarmă, să deschidă ochii și să VORBEASCĂ!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz