2019-10-23 13:57

Priorităţile României pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE, prezentate la Bruxelles

 |  10:00
Priorităţile României pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE, prezentate la Bruxelles

Priorităţile României pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE sunt prezentate marţi la Bruxelles, când ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va prezida prima reuniune a Consiliului Afaceri Generale sub egida Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

"Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va prezida marţi, 8 ianuarie 2019, la Bruxelles, prima reuniune a Consiliului Afaceri Generale sub egida Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Reuniunea va debuta cu prezentarea priorităţilor Preşedinţiei României pe durata mandatului de şase luni", anunţă MAE.

Discuţiile se vor concentra în continuare pe negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual, sub forma unei informări din partea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

De asemenea, miniştrii vor avea "un schimb de opinii şi cu privire la fenomenul dezinformării, în urma solicitării Consiliului European de a dezvolta un răspuns coordonat la această provocare".

Consiliul va discuta stadiul actual al dosarelor legislative, în perspectiva încheierii ciclului legislativ şi înainte de alegerile europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ombilicul gripat al Ununii Europene Intrarea în noul an a adus și o premieră pentru țara noastră: timp de șase luni, România va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Practic, de la 1 ianuare 2019, România a devenit, în scripte, un jucător de top în `meciurile` cu statele Uniunii Europene. Dar, din păcate, în realitatea, am demonstrat că n-am fost în stare să pregătim cum trebuie acest meci european care durează șase luni
07 Ian 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray