2019-10-18 05:01

Procurorul general, pe făraș? Politolog: Toader va aplica şi în cazul lui Lazăr scenariul aplicat lui KOVESI

 |  12:08
Procurorul general, pe făraș? Politolog: Toader va aplica şi în cazul lui Lazăr scenariul aplicat lui KOVESI

Politologul Ioan Stanomir a comentat, la Digi24, anunţul ministrului Justiţiei tudorel Toader privind declanşarea procedurii de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr. El spune că în spatele acestei proceduri stau „manevrele patronilor politici”.

„Dacă am observa cu toţii firul cauzal, acesta porneşte de la recomandarea domnului Dragnea de a se trimite Inspecţia Judiciară, trece prin surprizele de pe Facebook ale lui Darius Vâlcov şi sfârşeşte cu iniţiativa ministrului Justiţiei”, a spus politologul.

Stanomir apreciază că ministrul Tudorel Toader va aplica şi în cazul lui Augustin Lazăr acelaşi scenariu pe care l-a aplicat în cazul fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

De altfel, el face o comparaţie între strategia lui Tudorel Toader şi cea folosită de un alt ministru, Rodica Stănoiu.

„Scenariul pe care l-a aplicat Tudorel Toader cu atât succes, cu ajutorul Curţii Constituţionale, fireşte, în cazul Codruţei Kovesi, va fi aplicat şi lui Lazăr. Doar că de această dată circumstanţele sunt încă şi mai dramatice, pentru că aici vorbim de o ingerinţă a factorului politic în rezolvarea unei anchete în curs.

Domnia sa intervine prin intermediul acestei evaluări pentru a intimida nu doar instituţia, ci şi pe oamenii care lucrează în ea.

Este vorba de un tip de procedură care ne îndepărtează şi mai mult de standardele europene în materie.

De fapt, Tudorel Toader e identic în modul de gândire cu Rodica Stănoiu, o ministră de justiţie care a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a strivi independenţa magistraţilor”, a spus Ioan Stanomir, citeaza stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-26Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
26 Aug 2018

si vor fi anticipate...PSD merge la tomberonul de gunoi...BASTA...GAME OVER...NO MORE BETS PLEASE
CETATEAN U.E.
26 Aug 2018

Afara cu porcurorul general ca si asta are snaga LCK !!!! Afaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!
HORUS
26 Aug 2018

Toader e in delir,
POLIFAX
26 Aug 2018

Ce dea mai politologii politologesc pe la um24... doar ca li se cam vad epoletii de sub haina...
JUSTITIABILUL
26 Aug 2018

JOS CENZURA COMBATEREA MARII CORUPTII trebuie abordata si in functie de existenta celor trei puteri, legislativa(politica), executiva si judecatoreasca, dar si tinand cont de faptul ca puterea statului este compusa din puterea publica (parlamentari, guvernanti, primari, consilieri si functionari publici) si puterea rezervata formata din puterea judiciara(judecatori si procurori) si puterea de aparare si siguranta nationala(armata, politisti, servicii secrete). Important pentru acest capitol este sa se optimizeze la maximum posibil celeritatea si finalitatea judiciara a cauzelor si sa se recupereze prejudiciul intr-un timp cat mai scurt de la data comiterii faptelor. Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat.
ANONIM
27 Aug 2018

De ce va ingrijorati atat de tare toti nazistii Daca badea La zar e correct va fi o.k. daca nu vor urma consecintele Pentru a face evaluarea unui procurer corrupt comunist trebuie sa-si dea aprobarea toate jegurile nazisto-tradatoare de tara? Mai du-va si dracului de retardati paranoici .3019
RO STAT MAFIOTIZAT
27 Aug 2018

SECURSMUL SI SINECURISMUL EXACERBAT MANIFESTAT DUPA 1989 A DISTRUS SI INGROPAT DEFINITIV SI IREVOCABIL VIITORUL POPORULUI ROMAN CARE A AJUNS SA FIE SUB CIVILIZATIA LA TOATE POPOARELE LUMII A TREIA , FIIND DOAR DONATORI ORI BANCA DE ORGANE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray