2020-08-07 22:06

Profilul alegătorului român

 |  20:11
Profilul alegătorului român

Şefii a două instituţii, care au realizat duminică exit-polluri la ieşirea de la urne, au punctat pe blogurile lor şi profilul alegătorului celor patru formaţiuni politice câştigătoare ale cursei pentru parlamentare. Cei doi sunt: Cătălin Augustin Stoica, directorul Centrului de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), care a făcut estimările pentru postul public de televiziune, şi Mirel Palada, directorul Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), care a oferit exit-polluri Antenei 3.

USL: Femei în vârstă, din mediul rural, cu şcoală puţină

Candidaţii USL au primit cele mai multe voturi din partea celor cu vârsta de peste 60 de ani, mai ales femei. Aceşti votanţi au preponderant studii primare, eventual medii, şi provin în mare măsură din mediul rural - Muntenia, Moldova - şi urban – Bucureşti. CURS îi descrie ca fiind pensionari, dar şi alte persoane inactive, persoane cu venituri lunare sub medie. Conform CCSB, postul preferat de televiziune la care se uită este Antena 3.

ARD: Bărbaţi şi femei cu studii superioare, de vârstă medie

Competitorii ARD au fost votaţi în aceeaşi măsură de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, cu studii superioare şi medii. Ei au provenit în special din Bucureşti, dar şi din mediul urban al zonei Banat-Crişana. B1 TV şi TVR sunt posturile urmărite de aceşti votanţi, conform CCSB.

PP-DD: Bărbaţi tineri, fără şcoală, de etnie romă

Susţinătorii partidului lui Dan Diaconescu sunt mai ales tineri sub 30 de ani, dar şi vârstnici (61 de ani şi peste), persoane cu nivel de şcolarizare scăzut, rezidenţi în mediul rural, în sudul ţării – Dobrogea, Muntenia, Oltenia, conform CURS. Datele CCSB mai adaugă două informaţii: votanţii PP-DD sunt preponderant de etnie romă şi se uită la România TV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz