2020-08-09 12:32

Proiect deputaţi PSD: Proprietarii de teren forestier îşi pot defrişa întrega suprafaţa de pădure

 |  11:22
Proiect deputaţi PSD: Proprietarii de teren forestier îşi pot defrişa întrega suprafaţa de pădure

Mai mulţi deputaţi PSD au depus amendamente la Codul Silvic, astfel încât cei care sunt proprietari de teren forestier ar putea să-şi defrişeze legal întreaga suprafaţă de pădure pentru a-şi construi pensiuni, spaţii de agrement, baruri, piscine şi spa-uri, totul în scop turistic. Potrivit amendamentelor, pădurile vor putea fi incluse în intravilan şi vor putea fi scoase integral din fondul forestier pentru a construi unităţi turistice, transmite Mediafax.

Zece din cei 38 de deputaţi PSD care au depus aceste amendamente sunt proprietari de păduri. Deşi au semnat pentru susţinerea iniţiativei legislative, sursa citată precizează că deputaţii bat în retragere.

”Eu nu cred că e vreunul nebun care să vrea să taie toată pădurea, noi nu facem legi pentru nebuni”, a spus iniţiatorul legii, Cătălin Rădulescu.

„Am avut obiecţii la acest amendament de la început, dar va fi modificat în comisie”, a precizat la rândul său Ninel Peia.

„Vă propun să citesc şi eu textul, să mă uit cu atenţie pe amendamente şi poate purtăm o discuţie în cunoştinţă de cauză”, a afirmat Anghel Stanciu, spunând că nici nu a citit proiectul de lege, ci doar expunerea de motive.

 „Este interzisă includerea pădurilor în intravilan, cu excepţia pădurilor proprietate privată ale persoanelor fizice sau juridice, care prin planuri urbanistice sunt transformate în structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, terenuri de recreere sau de agrement”, se arată în noua formă a articolului 7, alineatul 4.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, iniţiatorul propunerii legislative susţine că măsura vine pentru încurajarea investiţiilor în turismul montan.

”Vrem ca ţara asta să devină o ţară de interes turistic, că nu suntem nici ţară industrială, că s-a dus dracu industria la noi. Dacă nu suntem nici agrară, nici turistică, vai de capul nostru. Să facem şi noi ca francezii, nemţii, belgienii, care au construit, nu au pus limită de scoatere din circuitul silvic, cum e acum la noi. Poate vreau să fac un resort, mă duc cu familia şi nu vreau să stau o noapte acolo, vreau să stau o săptămână ca să cheltuiesc bani acolo”, a declarat Cătălin Rădulescu, pentru Gândul.

„Având în vedere că şi acum se permite defrişarea, cred că a da voie să se construiască unităţi de cazare turistică în anumite zone va fi benefic pentru zonele respective”, a spus şi Ninel Peia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-13Parerea ta...

IDIOTI!
13 Iun 2014

Sa zicem ca, proprietarul de teren (???!!), are dreptul sa-si defriseze partea lui de padure, CA SA FACA VILE si PENSIUNI! Dar, asa cum este proprietar de teren, nu cred ca are voie sa taie padurea toata, ca asa i s-a casunat lui! Drept pentru care, la prima viitura, n-o s-o ia la vale, pensiunile, viloaiele lui?! Pentru fiecare constructie, nu exista un studiu de caz, asupra impactului mediului?!
ASTIA DIN PSD,
13 Iun 2014

s-au dilit de tot! Au imbatranit, s-au sclerozat, si merg dupa premisa: "dupa noi, POTOPUL!"
IAR ASTIA TINERII,
13 Iun 2014

band APA dupa seniori, sunt mai TOXICI, mai OTRAVITORI decat inaintasii lor, GREI (la cap, la logica, la limita si, la buzunar).
ATâT!
13 Iun 2014

moarte in chinuri.
SECTORIST
14 Iun 2014

Grupul de dementi psd ar trebui supusi la un control psihiatric si internati de urgenta la balamuc ! Se aude, "dottore" ? Mai ai multi ,ca ei, in gashka???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz