2020-07-05 21:09

PROIECT: Hipermarketurile, obligate să acorde spaţii de vânzare pentru produsele alimentare tradiţionale

 |  11:42
PROIECT: Hipermarketurile, obligate să acorde spaţii de vânzare pentru produsele alimentare tradiţionale

Mai mulţi deputaţi PSD propun, printr-un proiect de lege, ca hipermarketurile să fie obligate să acorde spaţii de expunere şi vânzare producătorilor de produse alimentare atestate tradiţional. În caz contrar, se vor aplica amenzi între 2.500 lei şi 5.000 lei.

Deputaţii PSD Liviu Harbuz, Ion Melinte, Zisu Stanciu, Ioan Teodorescu, Ioan Dîrzu, Marian Ghiveciu şi Florică Calotă (PC-PLR) au iniţat o propunere legislativă de modificare a legii privind comercializarea produselor alimentare.

Potrivit iniţiativei legislative, hipermarketurile sunt structuri de vânzare cu amănuntul, cu suprafaţa de peste 2.500 metri pătraţi, utilizate pentru comerţ mărfuri alimentare sau nealimentare. Hipermagazinele sunt obligate să acorde spaţii de expunere şi vânzare producătorilor de produse alimentare atestate tradiţional, nerespectarea acestor dispoziţii fiind sancţionată cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Iniţiatorii proiectului de lege sutn de părere că produsele tradiţionale româneşti sunt realizate exclusiv din materii prime locale, având la bază o reţetă şi un proces de prelucrare tradiţionale, iar România preferă aceste produse, dar singura problemă este faptul că nu au fost suficient de bine promovate.

Proiectul a fost depus în 27 aprilie şi a intrat în procesul legislativ, fiind discutat mai întâi la Senat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz