2019-10-19 15:10

Proiect: PNL vrea reducerea termenelor pentru adopţii şi concediu plătit post-adopţie

 |  15:55
Proiect: PNL vrea reducerea termenelor pentru adopţii şi concediu plătit post-adopţie

Deputaţii PNL Radu Ţîmpău şi Florica Cherecheş au prezentat miercuri un proiect de lege care vine cu o serie de prevederi în vederea modificării legii adopţiei. Prin iniţiativa legislativă, liberalii propun reducerea termenelor pentru adopţii şi includerea concediului plătit post-adopţie.

"În prezent, aproximativ 60.000 de copii se află în grija statului, spre exemplu în 2012 existau 57.480 de copii instituţionalizaţi şi doar 1.400 de familii care deţineau atestatul de persoană sau familie aptă să adopte. În ultimii cinci ani, doar 7.698 de copii au fost declaraţi adoptabili, conform datelor prezentate de Oficiul Român pentru Adopţii", a declarat deputatul PNL Radu Ţîmpău.

Deputatul liberal Florica Cherecheş a precizat la rândul ei că propune acordarea unui concediu de până la un an şi a unei indemnizaţii pentru mama care adoptă, egală cu media veniturilor nete din ultimele 12 luni.

Deputatul a susţinut că acordarea concediului se va realiza indiferent de vârsta copilului adoptat.

În ceea ce priveşte adopţiile internaţionale, Florica Cherecheş a precizat că propune scurtarea termenelor din legislaţia în vigoare pe care copiii trebuie să le petreacă în sistemul de stat.

"Până acum, copiii care sunt deschişi adopţiei internaţionale de către români sunt cei care au stat doi ani în sistem şi nu au fost adoptaţi de o familie din România. Vrem să reducem acest termen de la doi ani la şase luni, tocmai pentru a da şansa mai multor copii să fie adoptaţi de familii de români stabiliţi în străinătate", a spus deputatul PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray