2020-07-07 00:41

Proiectul Codului silvic, trimis Parlamentului pentru reexaminare de Iohannis, intră din nou în dezbaterea comisiilor Camerei Deputaţilor

 |  10:44
Proiectul Codului silvic, trimis Parlamentului pentru reexaminare de Iohannis, intră din nou în dezbaterea comisiilor Camerei Deputaţilor

Proiectul de modificare a Codului silvic, trimis înapoi la Parlament pentru reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis, intră marţi în dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor, care este for decizional în această materie.

Proiectul a fost adoptat de Senat în aceeaşi formă.

Propunerea legislativă semnată de cei 125 de deputaţi şi senatori PSD a fost înregistrat la Senat în 3 iulie 2014. O altă iniţiativă pentru modificarea Codului silvic, semnată de 30 de deputaţi PSD, era la momentul respectiv în dezbatere la Camera Deputaţilor, după ce a fost respinsă de Senat. Aceasta prevedea posibilitatea ca pădurile proprietate privată ale persoanelor fizice sau juridice să fie "transformate în structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, terenuri de recreere sau de agrement". Iniţiativa a fost respinsă de Camera Deputaţilor în luna mai a acestui an.

Propunerea celor 125 de parlamentarilor PSD a atras, la rândul ei, mai multe critici.

"Nu par a fi măsuri care să asigure o securitate reală şi sustenabilă a fondului forestier, ca de exemplu: excluderea perdelelor de protecţie şi a păşunilor împădurite cu consistenţă mai mare sau egală cu 0,4, din fondul forestier; permiterea construcţiilor la 50 metri faţă de liziera pădurii; reducerea obligativităţii statului român de a împăduri o suprafaţă de 2 milioane hectare până în 2035, la o suprafaţă de 1 milion hectare până în 2030", au precizat reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), după ce iniţiativa a fost adoptată de Senat în 17 septembrie.

Ministrul delegat pentru Ape şi Păduri de la vremea aceea, Doina Pană (PSD), afirma, că proiectul noului Cod silvic este unul foarte benefic, iar reprezentanţii AmCham "probabil că au citit nişte declaraţii ale unor personaje din spaţiul public, care nu sunt reale".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-12Parerea ta...

PENTRU NESIMTIREA ASTORA
12 Mai 2015

din Parlament - ei si cu tot neamul lor - sa n-aiba parte de sicrie, cand or crapa! Este inimaginabil cum ne conduc dupa bunul lor plac, o gasca de infractori debili - astia fac legi impotriva noastra, saracesc Romania de aurul ei verde, de resurse, de tot...si baga mana-n foc (la televizor:) ca ei nu fura! Mai fac si pe-ai draq-lui cand sunt intrebati direct despre cotzcariile lor - prosti cei care-i mai invita! Porcariile lor trebuiesc discutate cu specialisti in infractiuni facute 'cu si in defavoarea Statului ' de catre capatanosii politici infractori, super-penali! Sper ca la alegerile viitoare sa va aleaga direct MOARTEA cu coasa, nu cetatenii Ro!
CORECT SNOWDEN!
12 Mai 2015

Uitam cine ne-a cumparat si ne cumpara apartamente, pamant, sate...modificandu-si numele (ca sa para romani)! Avem specimene notabile in varfurile de sus ale politcii romanesti, in presa, cultura, Academia Ro.(baremi acolo....hohoho!); Ce sa-i faci?! Romanii sunt orbi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz