2020-07-09 05:43

Proiectul de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300, RESPINS

 |  14:39
Proiectul de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300, RESPINS

Senatorii au respins marţi, în cadrul şedinţei de plen, propunerea legislativă privind modificarea normei de reprezentare în cele două Camere ale Parlamentului, astfel încât numărul total de parlamentari să fie de 300.

Iniţiativa legislativă prevede că norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaților este de un deputat la 101.000 locuitori, în timp ce norma de reprezentare pentru alegerea Senatului este de un senator la 203.000 locuitori.

De asemenea, "numărul de mandate pentru Senat, respectiv pentru Camera Deputaților se determină prin raportarea numărului de locuitori ai fiecărei circumscripții electorale la normele de reprezentare prevăzute, la care se adaugă un mandat de senator, respectiv de deputat pentru ceea ce depășește jumătatea normei de reprezentare, fără ca numărul mandatelor de senator dintr-o circumscripție să fie mai mic de 2, iar cel de deputat mai mic de 3".

"În considerarea faptului că numărul deputaților și senatorilor se stabilește prin legea electorală, alegerea acestora se face de către cetățenii cu drept de vot, iar voința lor este suverană, pentru aplicarea rezultatului referendumului din 2009 privind privind reducerea numărului de parlametari la 300, depunem prezenta propunere legislativă", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative semnate de deputatul Eugen Tomac.

Proiectul de lege va intra în dezbaterea Camerei Deputaților. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-19Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
19 Apr 2016

PE CINE REPREZINTA ACESTI POLITRUCI ?UNDE S-A MAI AUZIT SA IGNORI UN REFERENDUM VALIDAT...IN ALTE TARI PENTRU ASA CEVA E PEDEAPSA CU MOARTEA
ANONIM
19 Apr 2016

Considerati ca adoptarea unui astfel de act normativ in acesta perioada ar fi putut contribui la amanarea alegerilor parlamentare, avand in vedere decizia CCR prin care se recomanda modificarea cadrului legislativ electoral cu cel putin un an inainte de organizarea alegerilor ? Observati ca CCR a stabilit si valabilitatea referendumului si obligativitatea aplicarii rezultatului acestuia ? Observati de asemena ca, prevederea referitoare la unicameralitatea parlamentului vine in contradictie cu actualele prevederi constitutionale ?
ANONIM
19 Apr 2016

A fost referendumul care propunea reducerea de parlamentare si parlament unicameral, un referendum pentru modificarea Constitutiei ?
ANONIM
19 Apr 2016

Site-ul vostru are probleme de afisare ? Deci, a fost referendumul care propunea reducerea numarului de parlamentari si parlament unicameral, un referendum pentru modificarea Constitutiei ?
HMM....
19 Apr 2016

Viermii nu vor să părăsească cadavrul Ro....se bălăcesc pervers în el, LA LIBER, PE BANI MULȚI LUAȚI DEGEABA, îngroșând corpul lor grețos, păros și alunecos de la atâta îmbuibare, NESIMȚIȚI LA CEEA CE LI SE IMPUTĂ/ REPROȘEAZĂ , că doar-s în a lor stăpânire deplină...ieșind, intrând din/în organele interne devitalizate, apoi printr-o metamorfoză inexplicabilă apar ca niște lipitori care se duc/pliază pe lângă vene, vine, firișoare, capilare, în care abia mai palpită viața, pentru a da loviturile succesive și cauzatoare de moarte!
UN NATIONALIST ROMAN
19 Apr 2016

ACUM SAU TREZIT TRADATORI ? AVOCATUL POPORULUI PE CINE REPREZINTA SI CE FACE ? PRESEDINTELE CE FACE ? MIE SCIRBA DE ACESTI ASA ZISI REPREZENTANTI ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz