2020-02-21 14:44

Proiectul de lege privind trecerea STS în subordinea MAI, respins de Senat

 |  08:25
Proiectul de lege privind trecerea STS în subordinea MAI, respins de Senat

Senatul a respins, miercuri, cu 79 de voturi "împotrivă" şi doar 4 voturi "pentru”, proiectul de lege privind trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) în subordinea Ministerului de Interne (MAI). Decizia senatorilor vine în contextul în care au primit mai multe puncte de vedere negative din partea CSAT, SRI şi SIE.

Proiectul de lege care face parte din categoria legilor organice a fost iniţiat de deputaţi şi senatori PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative, Senatul fiind cameră decizională.

Raportul de respingere al Comisiei de Apărare din Senat a ţinut cont de punctele de vedere negative primite pe marginea acestui proiect din partea CSAT, SRI şi SIE.

Potrivit acestor instituţii, prin modificarea statutului STS şi trecerea acestuia la MAI ”pot fi generate situaţii de natură să producă disfuncţii în buna funcţionare a instituţiilor din cadrul Sistemului securităţii naţionale, administraţiei publice centrale şi locale”.

Proiectul de lege prevede că STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi sau eliberaţi din funcţie prin decizia prim-ministrului.

Potrivit proiectului, la data intrării în vigoare a acestui act normativ MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine