2020-02-19 17:51

Promisiunile uitate ale „Micului Titulescu”. Ponta, pasul piticului în modernizarea PSD

 |  18:59
Promisiunile uitate ale „Micului Titulescu”. Ponta, pasul piticului în modernizarea PSD

Victor Ponta a ajuns preşedinte. Deocamdată de partid. Al„celui mai mare partid”, cum se lăuda PSD până nu demult. Uşor arogant, dupăcum el însuşi recunoaşte (l-a avut mentor pe Adrian Năstase). Uneori lăudăros(însăşi mama sa crede asta). Victor Ponta este deocamdată preşedinte de partid.Probabil că într-o zi îşi va dori să ajungă preşedinte de ţară. Că aşa e-npolitică. Victor Ponta a făcut multe promisiuni când a candidat pentru cea maiînaltă funcţie în PSD. De care s-a ales praful. Că aşa e-n politică. Pentru caTraian Băsescu să nu se simtă singur, vă prezentăm şi promisiunile neonorateale unuia dintre politicienii care, într-o zi, ar putea să-i ia locul laCotroceni.

Pe pagina de internet a PSD zace documentul intitulat „Româniacorectă. Un proiect PSD pentru România”. Este un document de nouă pagini pecare Victor Ponta l-a prezentat în februarie, când a fost ales preşedinte alPartidului Social Democrat. Programul prevede modernizarea statului sub conducereaPSD, prin reformarea PSD-ul însuşi. Victor Ponta prezenta atunci un număr dedouăzeci şi doi de paşi pe care partidul ar trebui să îi parcurgă pentru areveni la importanţa de altădată.

Unul dintre aceştia are o legătură directă cu fostulpreşedinte Mircea Geoană. În februarie, Ponta era de părere că „doar o echipăformată din cei mai experimentaţi, eficienţi şi credibili lideri ai partiduluipoate să regenereze identitatea şi forţa PSD”. După câteva luni însă unuldintre aceşti lideri, Mircea Geoană, nu a mai fost dorit în partid. Ponta aîncercat excluderea lui din PSD, pe motiv că „Geoană este pentru partidimaginea eşecului”.

22 de paşi până în 2014 pentru PSD. Promisiuni neonorate încă

Ponta propunea PSD-ului un număr de douăzeci de măsuri pentrua ajunge la gloria din trecut. Redăm mai jos o parte dintre ele. Suntpropunerile neonorate încă.

1. Unul dintre paşi era de-a dreptul curajos: „Alegerea preşedinteluiprin votul tuturor membrilor partidului”, după modelul partidului condus înItalia de Romano Prodi.

2. Creearea unei Convenţii anuale care să analizezeevoluţia partidului şi care să dea un vot de încredere conducerii. Un vot deneîncredere al Convenţiei ar trebui să declanşeze automat procedurile dealegere a unui nou preşedinte al PSD. Exemplul dat de Ponta în acest sens eracel al Partidului Laburist Britanic.

3. Liderul partidului ales de către toţi membrii şiconfirmat în funcţie de Convenţie în anul anterior alegerilor pentruPreşedinţia României, devine automat candidatul partidului la această funcţie.

4. Condiţionarea dreptului de a candida pentru o funcţie înconducerea centrală a PSD de confirmarea anterioară a candidatului în cadrulunui scrutin public pentru o structură centrală sau locală (Parlament,Parlament European, Consiliu Judeţean sau Local, Primărie).

5. Formarea unei comisii de integritate şi arbitraj formatădin cei mai vechi membri ai partidului ale cărei decizii să fie definitive şi obligatoriipentru toţi membrii partidului

6. Construirea unor instituţii de media care au viziune destânga.

7. Păstrarea activă a membrilor PSD care au ocupat funcţiipublice.

8. Construirea în cadrul partidului a unei structuriecologiste.

9. Consolidarea unui discurs de asumare a „punctelor gri”din trecutul partidului, cum ar fi evenimentele din Piaţa Universităţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-13Parerea ta...

GEORGETA
23 Aug 2010

nu, ca asta l-ar scuza in totalitate pe ponta, dar asta e inca tanar si are timp sa invete din greseli,insa lui basescu nu ii gasesc nici o scuza pentru marasmul in care a bagat tara.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine