2019-10-23 05:33

Propunere-ȘOC, de la vârful PSD: referendum pentru MONARHIE în 2018. Cum a reacționat TUDOSE

 |  15:19
Propunere-ȘOC, de la vârful PSD: referendum pentru MONARHIE în 2018. Cum a reacționat TUDOSE

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, consideră că poporul român poate fi întrebat cu ocazia unui referendum cu privire la monarhie ca formă de guvernământ.

"Am văzut că în media sunt deja extrem de mulţi simpatizanţi, poate şi un referendum vizavi de sistemul ăsta preşedinţie-monarhie, totul e posibil (...) Eu sunt republican. Aşa m-am născut. Am cunoscut din cărţi partea asta a regalităţii României. Dar cred că poporul poate fi întrebat cu privire la lucrul ăsta. Nu e un lucru rău, ţinând cont că ţările care au monarhii sunt ţări dezvoltate", a susţinut Bădălău, luni, la Parlament, informează Agerpres. Întrebat când ar trebui să aibă loc acest referendum, Bădălău a spus: "E un proiect de viitor la care şi politicienii împreună cu preşedintele şi foarte mulţi factori trebuie să se aşeze la masă să discute. Nu e un proiect care să-l vânturăm pe stradă". El nu a exclus un referendum pentru anul viitor. "Sigur, totul e posibil. Atât timp cât facem un referendum cu familia tradiţională, putem face şi o asemenea întrebare către popor. (...) Eu am spus că noi, ca partid, nu excludem, eu cel puţin nu exclud. Am discutat cu foarte mulţi colegi, e normal să întrebăm poporul. Nu am discutat cu preşedintele partidului despre acest lucru", a mai spus Bădălău. 

Pe de altă parte, premierul Mihai Tudose a declarat, tot luni, că el este republican, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la posibilitatea organizării unui referendum pe tema monarhiei, în contextul afirmaţiei preşedintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău. "Cam care e poziţia mea în ceea ce priveşte monarhia? Sunt republican", a răspuns premierul Mihai Tudose. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-18Parerea ta...

LEVST.
18 Dec 2017

"...tarile care au Monarhii, sunt dezvoltate"...____-----_____Sunt dezvoltate in comparatie cu Finlanda, etc., fara de Romania sunt SUPE-, sunt EXTREM DE DEZVOLTATE... Insa aceasta declaratie nu este nimic altceva decat graba de a gasi rapid optiunea salvatoare a dezastrului republican, mai ramane doar problema alegerii, margareta si duda, sau Principele Nicolaie, va castiga cel care va da cele mai sigure garantii ca va fi lacheul republicanilor travestiti in monarhisti...Monarhie salvatoare? DA, insa numai cu infuzie-la varf-Engleza...
BéRENGER
18 Dec 2017

Tichie de mărgăritar !
BOSOROAGA
18 Dec 2017

Cand a crescut varsta de pensionare nu s-a mai facut niciun referendum !
BOSOROAGA
18 Dec 2017

Cand a crescut varsta de pensionare si stagiul complet de cotizare nu s-a mai facut referendum !
NEGRO
19 Dec 2017

Preocuparea Badalaului pentru o noua forma de guvernare a Romaniei este doar o vorba in vant. Acest lider in mizerie a mai gasit un motiv de contracarare a criticilor romanilor si a celor ce asteapta ca Tara sa intre in normalitate pentru a redeveni statul european modern care a fost inainte de 1940. Vorba-n vant a Badalaului se adauga uraganului maturator al statului de drept si al economiei libere pe aceste meleaguri. Niculae Badalau nu stie ce este monarhia, nu stie ce este republica. Vrea doar sa se afle in treaba, sa mai aplice o lovitura de copita Presedintiei care nu le prea ingaduie aventurile. Poate ca, totusi, Badalaul are ceva lagaturi cu domnul Radu Duda, fost actor, omul ce juca cu brio roluri de militieni in vremea veche -vezi rolul manusa din filmul "Nelu" de Dorin Mircea Doroftei (1987). Dar nu mai are cu nimic de a face cu social-democratia, asa cum a fost ea de-a lungul istoriei: democratica, antimonarhica, pusa la dispozitia libertatii celor ce muncesc. Cam ce vrea actualul PSD - cu ai sai nenorociti anonimi tafnosi: Badalau, Dragnea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, traseistul, sau omul cu fruntea ingusta, zis si Serban Nicolae? Sa se afle in treaba. Poate mai rezista cateva saptamani. Desi pentru Romania este deja prea mult... Mult prea mult si mult prea rau...
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Cameleonul lui Caragiale, din Bolintin Scenariul Comitetului Executiv al PSD, de săptămâna trecută, parcă a fost scris de Marin Preda, pentru că toți cei prezenți au fost parcă bântuiți de vorbele acestuia: „Cine trădează, va fi trădat!"
24 Sep 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray