2019-12-06 16:03

PSD a pornit asaltul la Ludovic Orban: Este chemat în Parlament să dea explicații pentru declarațiile de la Congresul PPE

 |  14:11
PSD a pornit asaltul la Ludovic Orban: Este chemat în Parlament  să dea explicații pentru declarațiile de la Congresul PPE

Ludovic Orban pare să-și fi încheiat „luna de miere” la Palatul Victoria. Premierul a oferit o serie de declarații controversate la congresul PPE, iar Titus Corlățean cere Senatului să îl audieze pe Orban.

Săptămâna trecută, la Congresul PPE, Orban a afirmat că Guvernul Dăncilă a fost schimbat cu unul de dreaptă pentru ca România să poată oferi un comisar european de la PPE.

„Categoric. Vă confirm că s-a depus astăzi la Biroul permanent al Senatului, la președintele Senatului, solicitarea de audiere a premierului Orban pe chestiunea respectivă. Nu este „Ora Guvernului”. În baza Regulamentului și a Constituției, noi îl putem convoca pe prim-ministru pentru o astfel de audiere. Astăzi nu are cum să intre pe ordinea de zi a Biroului permanent, pentru că este în scurt. Este o deferență a relațiilor interinstituționale”, a declarat pentru MEDIAFAX vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean, întrebat dacă a cerut oficial audierea premierului pentru declarațiile de la Zagreb.

El a apreciat că audierea lui Orban ar putea avea loc la următoarea ședință a plenului Senatului.

”Vom vedea care este programul aprobat astăzi. Posibil să fie miercuri, mâine. Posibil. Să vedem discuțiile din Biroul permament. De fapt nu, Biroul permanent aprobă, se va face o invitație și vom vedea ce stabilim la Biroul permanent”, a mai spus Corlățean.

Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută, la Congresul PPE de la Zagreb, că Guvernul Dăncilă a fost schimbat cu unul de dreaptă pentru ca România să poată oferi un comisar european de la PPE, respectiv pe Adina Vălean. Premierul a precizat că era o situație injustă, deoarece PPE nu avea majoritate pentru noua Comisie Europeană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



MAI VECHI...

Cu biluţele la vedere Lume, lume, minune mare! Femeia cu părul galben a pus parlamentarii la muncă în sfânta zi de duminică. Vă daţi seama câtă obidă le-a provocat în ultimii 10 ani de nu au mai avut răbdare cu avizele de arestare până luni? Foştii ei colegi din PDL şi-au scos biluţele la vedere, să facă dovada că au votat bărbăteşte pentru încătuşare. Cu acest prilej, Vasile Blaga şi-a amintit că Victor Ponta a fost cândva avocatul familiei Cocoş. Rămâne de văzut cine va fi avocatul lui Ponta, când va fi chemat, tuns şi frezat, de mână cu tata-socru, la procuratură
09 Feb 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray