2020-02-18 11:14

PSD ameninţă cu plângere la CCR după refuzul lui Iohannis privind numirea Liei Olguţa Vasilescu

 |  11:48
PSD ameninţă cu plângere la CCR după refuzul lui Iohannis privind numirea Liei Olguţa Vasilescu

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea (PSD), a declarat joi, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că Guvernul ar trebui să sesizeze Curtea Constituțională după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea Liei Olguța Vasilescu la ministerul Dezvoltării.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunţă respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Am decis să resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", se arată în scrisoare.

Întrebat care este calea de urmat după decizia șefului statului, Nicolicea a răspuns: 'Sesizarea Curții Constituționale pentru generarea unui conflict juridic de natură constituțională. Trebuia făcută de mult. Nu știu dacă își va permite să ignore ce spune Curtea. Dacă avea aceste motive, trebuia să spună observațiile de la început. Ce spune acum s-a întâmplat de la primele refuzuri încoace? Nu spune niciunde că trebuie să inventezi motive să faci refuzuri în cascadă de fiecare dată cu alt motiv. La primul refuz o să observați că sunt încălcate motive de legalitate, alte motive nu au existat. Sunt observații care pot fi cuprinse în sesizarea către CCR când o va face (Guvernul - n.red.), dacă o va face”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-07Parerea ta...

BANI FARA NUMAR
07 Feb 2019

URSOAICA A DISTRUS TARA CU UMFLAREA SALARIILOR SI PENSI SPECIALE . PARCA AR FII ELENA DIN TROIA . JIGODIA
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
07 Feb 2019

de ce i se spune magraoancei "CLANTA CU SWAROWSKI"???...spuneti care stie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine