2020-07-14 12:57

PSD amenință Guvernul ORBAN cu moțiunea de cenzură, dacă nu dublează alocațiile copiilor de la 1 AUGUST

 |  13:53
PSD amenință Guvernul ORBAN cu moțiunea de cenzură, dacă nu dublează alocațiile copiilor de la 1 AUGUST

PSD somează PNL şi guvernul Orban să mărească alocaţiile de la 1 august, aşa cum prevede legea, şi, de asemenea, să crească cu 40% pensiile de la 1 septembrie, altfel social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.

„Şi pentru că mâine este Ziua Copilului, vrem să începem această conferinţă de presă printr-o nouă somaţie adresată PNL şi guvernului Orban, aceea de a dubla alocaţiile. Este o lege care obligă la acest lucru, începând cu data de 1 august, şi le mai spunem odată PNL, guvernanţilor, să nu fure banii copiilor. Este un drept câştigat şi trebuie să fie plătit, aşa cum legea spune, de la 1 august, la fel cum este un drept câştigat acela de a majora pensiile cu 40% de la 1 septembrie", a declarat purtătorul de  cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, informează Agerpres.

El a adăugat că nu este vina copiilor că guvernul PNL este „incompetent şi că nu reuşeşte să găsească resursele necesare, atât politice, cât şi financiare pentru a dubla aceste alocaţii".

„Şi nu putem decât să lansăm acest îndemn: lăsaţi aberaţiile, dublaţi alocaţiile. Auzim în spaţiul public, permanent, că nu sunt bani. În acelaşi timp, ştim cu toţii că în 7 luni de guvernare, aproape 7 luni de guvernare, guvernul PNL şi domnul Cîţu s-au împrumutat cu aproximativ 75 de miliarde de lei, aproape cât toate împrumuturile pe care le-a făcut guvernul PSD în 3 ani de zile. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care aceşti peste 15 miliarde de euro nu au o destinaţie precisă, nu există nicio comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce s-a întâmplat cu aceşti bani", a spus Romaşcanu.

Reprezentantul PSD a adăugat că la ora actuală sunt „peste 1,9 milioane de pensionari, adică 40% din totalul pensionarilor României, care au pensie mai mică de 1.000 de lei".

„Nu cred că guvernul faliment al domnului Orban nu înţelege că o majorare de 40% este o majorare care să se simtă, în special, în buzunarele acestor români năpăstuiţi. Bani sunt, dacă nu mai fură, dacă sprijină economia, dacă cresc colectarea şi dacă nu mai hrănesc clientela de partid. În concluzie, PNL să nu se atingă de copii şi de pensionari, de drepturile lor, altfel, aşa cum am anunţat public în repetate rânduri, Partidul Social Democrat va depune o moţiune de cenzură", a declarat Romaşcanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-31Parerea ta...

TRăDăTORI DAR IUBIM COPII
31 Mai 2020

Partitul PSD este unul trădător si țigănesc sa ne aducem aminte ca PSD nu a avut niciodată dar chiar niciodată bani pentru mărirea alocaților de copii si chiar nici-odată pentru mărirea veniturilor minime salariale. Dar au avut bani întotdeauna pentru pensii si salarii nesimțite si votate in miez de noapte. ( PSD au alungat din tara milioane de romani . Mai țineți minte vorba aceea ca trebuie sa vedem luminița de la capătul tunelului ? )
VIOREL
01 Iun 2020

PSD si-a scimbat purtatorul de cuvant,cu barba si ochelari,in rest naravurile-s neschimbate ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz