2020-07-16 19:44

PSD cere Guvernului ordonanță pentru IMPOZITAREA pensiilor speciale

 |  22:57
PSD cere Guvernului ordonanță pentru IMPOZITAREA pensiilor speciale

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni, referitor la anunţul PNL privind depunerea unui proiect care prevede eliminarea pensiilor speciale, că este "un întreg concurs de populism" între grupurile parlamentare şi a făcut un apel la Guvern să dea o ordonanţă de urgenţă pe tema impozitării acestor pensii pentru "a nu se prelungi la nesfârşit" această dezbatere.

"Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare, care depun mai multe iniţiative de eliminare. Avem câteva decizii al CCR care spun foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluţie este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, de peste 90 la sută, a acestor pensii speciale pentru a rezolva problema, pentru că, altfel, prin iniţiative neconstituţionale nu facem altceva decât să dăm senzaţia oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale şi nu rezolvăm niciodată problema", a spus Simonis, conform Agerpres.

El a adăugat că dacă Guvernul va da o ordonanţă pe această temă, nu se va mai prelungi la nesfârşit dezbaterea.

"Fac apel la cei de la PNL şi la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina deîndată pensiile speciale, le poate impozita cu procentul pe care îl consideră oportun şi acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR - şi anume ordonanţa de urgenţă. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electorală că timp de 30 de zile când vor prelua guvernarea vor elimina pensiile speciale, doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineaţă să emită o ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea cu peste 90 la sută a pensiilor speciale", a menţionat deputatul PSD.

Dacă Guvernul nu va rezolva această situaţie, arată el, îi va invita pe liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta o soluţie concretă pentru impozitarea pensiilor speciale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-25

In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu e hotărât: ”Voi CANDIDA la Congresul PSD!”

Liberalii vor DESFIINȚAREA pensiilor speciale. Criticile lui Dan Barna: ”Un BAMBILICI legislativ”
Parerea ta...

ISTORIC
26 Mai 2020

HAI BAI NEAMULE FACE TI CEVA , PENTRU TARA . CIND SE APLICA LEGEA CU 300 PARLAMENTARI ?
CALATORUL
26 Mai 2020

Noroc cu neamtul din fruntea statului roman ca altfel am fi tot o varza! Clar: pensiile speciale asa cum sunt stabilite, nu reprazinta un "castig'' ci au fost "date" de Parlamentul Romaniei, deci acest Parlament trebuie sa faca ceva cu aceste "pensii speciale", nu Guvernul Romaniei! Trebuie lege a Parlamentului Romaniei pentru a le reduce si modifica la o valoare de "bun simt", ca romanul, cel care apreciaza munca are acest bun simt! Parlamentari aratati ca sunteti cei votati de poporul roman si faceti o lege a pensiilor speciale, care sa se aplide de la data publicarii in Monitorul Oficial, nu peste multi ani ca aceasta "lege a pensiilor" pentru cei multi, facuta de olteanca Olguta V. care are aplicabilitate in secolul XXI! Rusine de asa Parlament al Romaniei!
CONSTANTIN
26 Mai 2020

Pensiile speciale au fost propuse de psd si aprobate in Parlament,Deci aceste pensii speciale trebue anulate tot de Parlament.Cei care indeamna Guvertnul Orban sa decida prin OUG taierea sacestor pensii sunt vicleni si lipsiti de responsabilitate,Prin taiera acestor pensii speciale prin OUG PNL isi face dusmani de moarte tocmai in anul cand au loc alegeri Parlamentare si Locale.Pe timpul campaniei electorale se va reprosa taierea acestor pensii speciale numai PNL ului. care va perde voturi deci procente . Parlamentarii de astazi vor uita cine a tot indemnat sa se taie aceste pensii speciale ,ei ,parlamentari dovedesc siretenie dar si lasitate pentru ca evita sa si asume ,in Parlament o asemenea Lege.Cei din opozitie se dovedesc lasi,oportunisti si sovinisti:Partidele care indeamna Guvernul Orbans fie radical ,psd,udmr,pro-Romania ,alde sunt partide muribunde care chiar au multi membri ,elita este formata din baroni,hoti ,oportunisti venetici ,penali!!Nu stim cum actioneaza plagiatorul Pontaq,senilul Tariceanu,retardata Vasilescu,,sovinistul si revansardul ungherez,fatalaul Grinteanu,sau lesinatul Ciolaqcu??Cine ii maqi doreste in conducerea Parlamentului sau in Guvernul Romaniei!!!!!!????????????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz