2020-07-09 06:00

PSD: Comisia de la Veneția, sesizată oficial pe tema modificării legii electorale de către Guvernul ORBAN

 |  18:22
PSD: Comisia de la Veneția, sesizată oficial pe tema modificării legii electorale de către Guvernul ORBAN

Comisia de la Veneţia a fost sesizată oficial, de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg, pe tema modificării legii electorale din România, precizează Partidul Social Democrat.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată cu 26 de voturi „pentru" şi doar 3 „împotrivă".

„Europa priveşte cu îngrijorare modificările legislaţiei electorale din România pe care Guvernul Orban tocmai şi-a angajat astăzi răspunderea. Comisia de la Veneţia a fost sesizată oficial de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg pe tema modificării legii electorale din România. Decizia privind sesizarea a fost aprobată cu 26 de voturi 'pentru' şi doar 3 'împotrivă'. Comisia de la Veneţia a afirmat clar că sistemul electoral nu poate fi modificat cu mai puţin de un an înainte de alegeri, aşa cum face astăzi PNL", se arată într-un mesaj postat, miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

Pe 16 ianuarie, senatorul PSD Titus Corlăţean anunţa că la nivelul Comisiei de monitorizare a statelor membre a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a fost aprobată, la solicitarea PSD, activarea procedurii de investigare de României din punct de vedere al respectării normelor democratice în cazul asumării răspunderii Guvernului Orban pe modificarea legislaţiei alegerilor locale cu patru luni înainte de scrutin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz