2020-02-28 17:46

PSD îi dă REPLICA lui Iohannis: ”O IPOCRIZIE jignitoare la adresa opiniei publice din România”

 |  21:30
PSD îi dă REPLICA lui Iohannis: ”O IPOCRIZIE jignitoare la adresa opiniei publice din România”

Social-democrații au transmis, marți, că este imoral și inacceptabil ca președintele Klaus Iohannis să vorbează despre Sănătate și să atace PSD pentru că nu construiește spitale, când PNL a închis zeci de spitale redeschise ulterior de guvernarea PSD.

„PSD consideră că atacul președintelui Klaus Iohannis privind acțiunile guvernului PSD în domeniul Sănătății denotă o ipocrizie jignitoare la adresa opiniei publice din România. Este absolut inacceptabil ca tocmai Iohannis să atace PSD că nu construiește spitale, în condițiile în care PNL, partidul care îl susține în campania prezidențială, a închis zeci de spitale din România, redeschise apoi în guvernarea PSD. Este intolerabilă insinuarea președintelui Iohannis că PSD nu face nimic pentru personalul medical, deși toată lumea știe că PSD a acordat cele mai mari creșteri salariale în acest sector, oprind practic exodul medicilor și asistenților din țară. Ipocrizia prezidențială e cu atât mai mare în condițiile în care românii își amintesc bine că PNL a tăiat cu 25% salariile celor care lucrează în Sănătate, spunându-le medicilor și asistentelor să își caute de lucru în străinătate. Este deci cel puțin imoral ca tocmai Iohannis și PNL să abordeze acest subiect al veniturilor personalului medical”, au transmis social-democrații, printr-un comunicat de presă.

Sursa menționată a adăugat în acest an guvernul PSD a alocat cel mai mare buget din istoria țării pentru Sănătate.

„În 2019, guvernul PSD a alocat pentru Sănătate cel mai mare buget din istoria României, 46,6 miliarde lei, cu 16 miliarde lei mai mult decât a alocat în 2016 guvernul Cioloș, susținut de Iohannis și PNL. Guvernul PSD va utiliza toate cele 150 de milioane de euro de care dispune România pentru construcția a trei spitale regionale, al căror cost a fost estimat la 1,2 miliarde euro. În acest sens, Guvernul a început discuțiile la Comisia Europeană ca procentul finanțării nerambursabile să fie majorat la cel puțin 85% din costul total”, a conchis sursa citată.

Reacția PSD vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Cotroceni, că i se pare revoltător faptul că ministrul Sănătății Sorina Pintea a pornit mai degrabă o campanie de imagine decât una de informare prin spitalele din țară.

Șeful statului a adăugat că guvernarea PSD este un eșec de la un capăt la altul, inclusiv în domeniul medical și că s-a ales praful de promisiuni social-democraților cu privire la construirea de noi spitale și modernizarea celor existente. El a amintit și de promisiunile PSD legate de reformarea rezidențiatului și de oprirea exodului medicilor români în străinătate.

Președintele României a acuzat PSD că încearcă în permanență să găsească țapi ispășitori pentru propriile eșecuri, însă nu mai pot păcăli pe nimeni, mai ales pe cei care lucrează în sănătate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-16Parerea ta...

MAFIA PSD
17 Apr 2019

Borfasii organizatiei mafiote psd-alde care a distrus sistemul sanitar prin numirea de politruci in fruntea spitalelor vrea sa modifice si BIBLIA in parlamentul rusinii. Astfel vor SA SCOATA DIN '' CELE ZECE PORUNCI'' INDEMNUL. '' SA NU FURI ''. '' PENTRU CA POT'''. TZINTA HOTIILOR MAFIEI PSD-ALDE ESTE AURUL ROMANIEI CARE VOR SA-L TRANZACTZIONEZE CUM SPUNE NOUL PROIECT DE LEGE CRIMINALA. HUUUUUU...!!! LICHELE BOLSEVICE. ROMANI AVETI CURAJ SA LASATI AURUL ROMANIEI PE MÂNA LUI draKnea si vâlcov ??????????
DOAMNE FERESTE !
17 Apr 2019

Ce minciuni indruga drogatul asta de mai sus SIKTIR JAVRAFARA DUMNEZEU ,TE VEDE CEL DE SUS
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine