2020-04-07 09:50

PSD încearcă să atragă de partea sa nu mai puțin de 7 partide. Numele grele cu care negociază pentru susținerea în turul 2

 |  12:21
PSD încearcă să atragă de partea sa nu mai puțin de 7 partide. Numele grele cu care negociază pentru susținerea în turul 2

PSD a bătut deja palma cu trei partide să o sprijine pe Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale, iar cu alte patru partide plus un independent fie se află în toiul negocierilor, fie se pregătește să le caute pentru un acord, au relatat surse social-democrate pentru Stiripesurse.ro. PSD-iștii ar fi primit și un refuz.

Au avut loc deja primele contacte între PSD și partidul 'nășit' de Marian Vanghelie, Partidul Social Democrat Independent (PSDI).

Se mai pregătește terenul pentru o alianță informală cu partidul care a moștenit doctrina politică a lui Dan Voiculescu, PPU-SL (Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal). Viorica Dăncilă a anunțat că dacă ajunge Președinte va organiza un referendum pentru eliminarea imunității prezidențiale. Ideea îi aparține candidatului PPU-SL la prezidențiale care a luat în primul tur aproape 245.000 de voturi (2,65%). Surse din PSD spun că este o mână întinsă spre negocieri și că tatonări există deja între PSD și PPU-SL. Nu s-a ajuns încă la un acord.

PSD a bătut palma cu UNPR (Gabriel Oprea), PNȚCD (Aurelian Pavelescu) și Forța Națională (Teodor Meleșcanu) și aici sprijinul e 100% pentru Viorica Dăncilă.

Partida Romilor și Partidul Ecologist Român (PER) sunt alte formațiuni cu care PSD a inițiat discuții. Social-democrații au zis STIRIPESURSE.RO că sunt mari șanse să se ajungă și aici la un acord.

Independentul Bogdan Stanoevici, care a luat aproape 40.000 de voturi la prezidențiale, este și el în vizorul PSD. Social-democrații spun că Stanoevici este clar anti-Iohannis dar rămâne de văzut dacă îl pot convinge să facă o recomandare pro-Dăncilă.

Fostul europarlamentar și purtător de cuvânt PSD, Cătălin Ivan, liderul partidului Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN), nu vrea să le recomande votanților săi să meargă cu Viorica Dăncilă în finală, spun surse din PSD. Ivan a primit peste 30.000 de voturi la prezidențiale în primul tur.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-18Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
18 Noi 2019

toti astia sunt niste loseri....asazisele "partide" toate la un loc nu ajung la 2%...realitatea este ca PSD-ul de acum a pierdut presedintia si guvernul pentru foarte multi ani de acum incolo-bye bye ciuma rosie
MIZERIA
18 Noi 2019

Lăsații-ne dracului cu aceste partide mafiote și țigănești . Cine dracu se mai înscrie in aceste partide mici și mizerabile ? Doar pușcăriași si analfabeții societăți se mai înscriu in asemenea partide.
VIOREL
18 Noi 2019

Se poate citi caracterul Veoricai dupa ce persoane à ales ...gunoaiele politice abandonate si supercorupte....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine