2020-06-01 07:37

PSD pune CONDIȚII președintele Iohannis pentru a semna PACTUL pentru o Românie Europeană

 |  21:24
PSD pune CONDIȚII președintele Iohannis pentru a semna PACTUL pentru o Românie Europeană

PSD a transmis că va analiza în cadrul Comitetului Executiv propunerea președintelui Iohannis privind semnarea unui Pact politic pentru o Românie Europeană. Totuși, partidul precizează deja că documentul ar trebui să conțină șapte aspecte vitale, inclusiv condamnarea protocoalelor secrete.

PSD anunță într-un comunicat și care sunt aceste șapte aspecte pe care le consideră vitale: 

"Considerăm însă că în acest moment în care se discută despre crearea unui consens politic e necesar ca un eventual pact încheiat între toate partidele politice să mai conțină câteva aspecte vitale pentru interesul României:

1. Susținerea unei Uniuni Europene cu o singură viteză, în care toate statele membre să se bucure de aceleași drepturi și beneficii.

2. Acțiunea tuturor forțelor politice din România pentru înlăturarea dublului standard în Uniunea Europeană. Nimic din ce este permis în alte state membre să nu fie interzis în România, iar ceea ce este respectat în alte state să fie respectat și în România.

3. Condamnarea protocoalelor secrete încheiate între instituțiile din sistemul judiciar și alte instituții. Justiția trebuie să fie independentă și transparentă. 

4. Asigurarea și garantarea independenței judecătorilor față de influențele politice, cât și față de orice altă formă de presiune exercitată asupra acestora. 

5. Garantarea și respectarea în totalitate, inclusiv prin procesul de legiferare, a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și condamnarea publică a oricărei forme de abuz. 

6. Armonizarea legislației românești la valorile și principiile europene pentru înlăturarea oricăror forme de discriminare din societatea românească. 

7. Promovarea la nivelul Uniunii Europene a instituirii salariului minim european valabil pentru companiile care activează în mai multe state membre, astfel încât să se elimine discriminarea în privința salarizării pe teritoriul Uniunii”. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul consultărilor cu partidele, că rezultatele referendumului trebuie puse rapid în practică, în sensul interzicerii prin lege a amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție, precum și interzicerea ordonanțelor de urgență pe justiție. Iohannis a propus partidelor să semneze un Pact Național pentru o Românie Europeană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-05

In legatura cu acest articol...

Orban ACCEPTĂ oferta președintelui: ”Vom SEMNA acordul propus de Iohannis”

Cum a reacționat Gigi Becali după CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea

Iohannis propune un PACT partidelor politice: ”REFERENDUMUL trebuie implementat”

Dăncilă, AVERTISMENT pentru Klaus Iohannis: ”Președintele trebuie să RESPECTE Constituția”

Dosar la DNA privind votul din DIASPORĂ. Ce urmează
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine