2019-07-22 23:39

PSD reacționează după anunțata REZOLUȚIE a PE pentru România: ”Va fi o provocare pentru Iohannis”

 |  17:14
PSD reacționează după anunțata REZOLUȚIE a PE pentru România: ”Va fi o provocare pentru Iohannis”

Liderul delegaţiei României în grupul S&D din Parlamentul European, eurodeputatul PSD Dan Nica, a declarat, pentru Agerpres, că preşedintele Klaus Iohannis va avea parte de marea provocare a carierei în sesiunea plenară din 22-25 octombrie, când se va vota o rezoluţie privind situaţia din România, şi că va avea de ales între a adopta o atitudine politicianistă sau a constata că România, ţară al cărei preşedinte este, este folosită ca monedă de schimb.

„Astăzi (joi - n.r.) s-a discutat în Conferinţa Preşedinţilor aprobarea dezbaterii pentru România. A fost aprobată pe 1 octombrie, dar ghiciţi ce. Nu se spune nimic despre ce anume o să se discute, care sunt lucrurile avute în vedere, adică facem această dezbatere pentru că.... Ceea ce arată că am intrat într-o zonă a politicianismului dus la absurd. Apropierea campaniei electorale pur şi simplu unora le-a luat minţile şi vor face tot felul de acţiuni, încercând să caute tot felul de ţapi ispăşitori sau lucruri de care să se agaţe în proiectele lor politicianiste. Iar acum au început să se agaţe de ţara noastră”, a declarat Dan Nica pentru Agerpres.Liderul delegaţiei României în grupul Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) a precizat că votul asupra rezoluţiei dezbătute pe 1 octombrie va avea loc în sesiunea 22-25 octombrie, când la Strasbourg este invitat şi preşedintele Klaus Iohannis, care ar trebui să susţină un discurs pe tema viitorului Uniunii Europene.„Cred că va fi marea provocarea a domniei sale, cred că în toţi anii de mandat nu a avut o situaţie mai interesantă decât cea în care se va găsi atunci. Să adopte din nou o atitudine politicianistă sau să constate că România, ţară al cărei preşedinte este, este folosită ca monedă de schimb. Şi domnia sa să spună, eu aşa aş spune dacă aş fi preşedinte, «Politica până aici, până când discutăm despre ţara mea». România folosită ca monedă de schimb? Cum anume poate fi acceptată o asemenea situaţie?”, a adăugat Dan Nica.

Eurodeputatul PSD afirmă că politicianul care doreşte folosirea României ca monedă de schimb este liderul grupului Partidului Popular European (PPE) în Parlamentul European, Manfred Weber.„Ieri (miercuri - n.r.) au fost două momente. Un moment în care domnul (Jean-Claude) Juncker a vorbit despre starea Uniunii şi nu a avut de reproşat absolut nimic României şi, după-amiază, în a doua parte, un al doilea moment în care dl Weber, liderul grupului PPE, a avut un discurs violent la adresa României, a Slovaciei şi a Maltei, pe principul că dacă Ungaria este o ţară care trebuie să fie pedepsită - Ungaria (Fidesz, partid aflat la guvernare - n.r.) fiind membră a PPE, ca şi PNL-ul nostru de altfel - atunci la schimb şi România, peste două săptămâni, hai s-o pedepsim”, a afirmat Nica.„Pe mine m-a şocat ideea de schimb. Eu am crezut tot timpul, şi asta am apreciat la Comisia Europeană, că fiecare ţară trebuie judecată în funcţie de meritele, de greşelile ei, de lucrurile care sunt bune sau mai puţin bune, dar precizate cu subiect şi predicat, ori am constatat o inducere a unei idei care am crezut că a fost abandonată acum 60 de ani. Ştiţi că ultima dată când România a fost folosită ca monedă de schimb a fost ca urmare a pactului de la Ialta, când a fost România contra Grecia. Grecia a rămas ţară capitalistă şi România a fost transformată în ţară comunistă şi au nenorocit trei generaţii de români”, a mai spus el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-13Parerea ta...

PENALUL DAN NICA
13 Sep 2018

Acest impostor este inprimul rand de infractori in celebrul dosar MICROSOFT. A FUGIT IN PE PENTRU A SCAPA DE URMARIRE PENALA. ESTE UN BOLSEVIC NOTORIU AL MAFIEI LUI ADRIAN NASTASE. UN GUNOI POLITIC CARE FACE DE RUSINEORGANIZATIA DE UNDE PROVINE. PSD-GALATI.
ANONIM
14 Sep 2018

NICA = GUNOI UMAN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray