2020-07-07 18:22

PSD reactivează un urmărit penal în fruntea organizaţiei din Prahova

 |  18:28
PSD reactivează un urmărit penal în fruntea organizaţiei din Prahova

Conform unei decizii luate vineri, conducerea PSD a demonstrat încă o dată că nu contează dacă oamenii din partid au probleme cu justiţia. După ce Liviu Dragnea a fost ales preşedinte interimar al formaţiunii, deşi are o condamnare cu suspendare în Dosarul Referendumul, acum a venit rândul lui Mircea Cosma să ia prim-planul social-democraţilor trimişi în judecată, dar buni pentru funcţii de conducere.

Mircea Cosma a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție și este urmărit penal în dosarul lui Iulian Herțanu pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat și folosirea influenței, dar toate aceste amănunte nu l-au împiedicat să revină în funcția de președinte al Partidului Social Democrat (PSD) Prahova, din care s-a autosuspendat în luna februarie 2014

Conform Agerpres, senatorul Daniel Savu - care a deținut funcția de președinte interimar al organizației județene - a declarat că Mircea Cosma a informat conducerea națională a partidului că renunță la autosuspendarea din funcția de președinte al PSD Prahova.

„Domnul Cosma astăzi (n.r. - vineri) a comunicat (...) că renunță la autosuspendarea din funcția de președinte. În aceste condiții, funcția de interimar pe care o dețineam eu nu mai poate funcționa. Eu revin pe funcția de prim-vicepreședinte județean”, a precizat Savu, care a explicat faptul că, la momentul autosuspendării sale, Cosma a invocat problemele de sănătate, el spunând acum că se simte bine și poate conduce organizația.

Mircea Cosma a fost trimis în judecată în 2014, într-un dosar de corupție instrumentat de DNA Ploiești. În dosarul în care Mircea Cosma este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, au mai fost deferiți justiției fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, omul de afaceri Răzvan Alexe și Daniel Adrian Alixandrescu, angajat al Consiliului Județean Prahova.

În 2015, procurorii DNA Ploiești au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Mircea Cosma în dosarul în care este cercetat și cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu. Cosma este acuzat de sprijinire a unui grup infracțional organizat și de folosirea influenței, el fiind cercetat sub control judiciar și având interdicția de a-și desfășura funcția de președinte al CJ Prahova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz