2019-07-19 04:38

PSD susţine întâlnirea dintre Tudose şi protestatarii Rezist, dar lansează un AVERTISMENT

 |  11:25
PSD susţine întâlnirea dintre Tudose şi protestatarii Rezist, dar lansează un AVERTISMENT

Întâlnirea premierului Mihai Tudose cu reprezentanţii organizaţiilor civice a început la ora 11.00, la Palatul Victoria. La discuţii participă şi reprezentanţi ai unor organizaţii aflate la originea protestelor privind legislaţia penală, care i-au solicitat lui Tudose o discuţie pe tema legilor justiţiei şi a modificărilor codurilor penale. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, spune că nu e nimic anormal în aceast întâlnire, insa lansează un avertisment şi îi dă şi un ultimatum lui Klaus Iohannis.

Mai mulţi manifestanţi au venit la Guvern, în jurul orei 11.00, şi se află la una dintre intrările în Palatul Victoria pentru a susţine delegaţia formată din reprezentanţii asociaţiilor care au intrat la discuţii cu premierul Tudose. Ei spun, însă, că discuţiile cu premierul ar trebui purtate în stradă, nu în Guvern, "cu hoţii".

La întâlnirea cu premierul participă şapte reprezentanţi ai organizaţiilor civice: Alexandru Socol – Corupţia Ucide; Ciprian Ciocan – Vă Vedem din Sibiu, Laurenţiu Ştefănescu – Iniţiativa Timişoara, Marius Deaconu – Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Poliţeanu – Iniţiativa România, Mihai Tudorică - #REZISTENŢA, Radu Dumitriu – delegat al organizaţiilor din Diaspora.

"De comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegaţi din partea organizaţiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent şi clar. În desemnarea celor 7 delegaţi, organizaţiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativităţi cât mai mari a grupurilor semnatare", se precizează pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide".

Un număr de 43 de organizaţii civice i-au transmis, sâmbătă, premierului Mihai Tudose, o scrisoare deschisă prin care i-au solicitat o întâlnire până la finalul anului, spunând că viitorul României şi libertatea ei trebuie să primeze, iar pentru asta singura soluţie este dialogul.

Premierul a răspuns chiar pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide", unde a fost postată şi scrisoarea, propunând data de 27 decembrie. Propunerea sa a fost acceptată.

"Legat de o posibilă întâlnire în perioada 27 - 30 decembrie, vreau să vă transmit că sunt deschis la dialog, În acest sens, vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României şi al românilor, iar acest lucru nu e posibil fără toleranţă şi deschidere la opinii contrare. Crăciun fericit!", le-a transmis  şeful Executivului organizaţiilor civice.

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a adus "calificări", miercuri, referitoare la întâlnirea premierului Mihai Tudose cu reprezentanţii "protestatarilor haştag Rezist şi ai ONG-urilor finanţate de Soros&comp", el susţinând că, prin natura funcţiei sale, Mihai Tudose este obligat să dialogheze cu absolut toată lumea, indiferent dacă îi place sau îi displace, la modul personal, partenerul de dialog. Codrin Ştefănescu mai spune că el şi colegii săi sunt curioşi "să vadă de câtă răbdare va putea da dovadă Mihai Tudose la această întâlnire şi dacă va putea să încropească un minim dialog cu reprezentanţii haştag Rezist şi ai ONG-urilor finanţate de Soros&comp".

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, Codrin Ştefănescu susţine că, "referitor la întâlnirea dintre prim-ministrul Mihai Tudose şi reprezentanţii protestatarilor haştag Rezist şi ai ONG-urilor finanţate de Soros&comp, trebuie clarificate câteva aspecte".

"Mihai Tudose este premierul susţinut de coaliţia PSD – ALDE, coaliţie care a fost votată în decembrie 2016 pentru a crea o majoritate parlamentară şi a forma un Executiv care să pună în aplicare programul nostru de guvernare. Dar, în aceeaşi măsură, Mihai Tudose este prim-ministrul întregii Românii şi al tuturor românilor. Aşa cum Mihai Tudose, împreună cu mai mulţi miniştri, a avut întâlniri cu reprezentanţii tuturor sindicatelor şi ai confederaţiilor sindicale pentru Legea Salarizării, cu reprezentanţii patronatelor şi IMM-urilor pentru Legea Prevenţiei şi Codul Fiscal, aşa cum s-a întâlnit cu reprezentanţii investitorilor străini şi ai camerelor de comerţ mixte, întâlniri care nu de puţine ori au fost destul de tensionate; aşa cum au fost ascultate doleanţele tuturor şi găsite soluţii pentru fiecare, la fel de firesc este ca Mihai Tudose să se întâlnească şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale haştag Rezist şi ai ONG-urilor finanţate de Soros&comp. Cu alte cuvinte, prin natura funcţiei sale, Mihai Tudose este obligat să dialogheze cu absolut toată lumea, indiferent dacă îi place sau îi displace, la modul personal, partenerul de dialog. Prin urmare, nu există un cutremur în PSD din cauza acestei întâlniri de la Palatul Victoria. Din contră, atât eu, cât şi colegii mei suntem curioşi să vedem de câtă răbdare va putea da dovadă Mihai Tudose la această întâlnire şi dacă va putea să încropească un minim dialog cu reprezentanţii haştag Rezist şi ai ONG-urilor finanţate de Soros&comp", afirmă secretarul general adjunct al PSD, citat de News.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-27Parerea ta...

BEBICA
28 Dec 2017

TUDOR CHIRILA AR FI TREBUIT SA FACA PARTE DIN COMISIA ASTA . ESTE UN TIP ECHILIBRAT , UN BAIAT DESTEPT CU O FRUMOASA EDUCATIE . PACAT CA NU A FOST ACOLO .
ANONIM
28 Dec 2017

Revoltător! Alistar, slugoiul PSD-ului din CSM, mituit grosolan de Guvern! Gestul ăsta este ca un scuipat în față! ONG-ul Asociatia pentru Transparenta, al carui presedinte executiv este Victor Alistar, va primi in folosinta gratuita sediul din centrul Bucurestiului in care functioneaza si pentru care pana acum platea chirie la RAAPPS, potrivit unui proiect de hotarare a Guvernului. Alistar este unul dintre cei doi reprezentanti ai societatii civile in CSM. El a fost unul dintre invitatii speciali ai lui Florin Iordache la dezbaterile Comisiei speciale pentru legile justitiei. Proiectul e discutat in sedinta de azi a Executivului. Proiectul, aflat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, prevede ca imobilul din Bulevardul Magheru 28-30, etaj 3, va fi transmis pe o perioada de 15 ani in folosinta gratuita Asociatiei Romane pentru Transparenta. Asociatia Romana pentru Transparenta e condusa de Victor Alistar, in calitate de director executiv, potrivit declaratiei de interese a acestuia. Potrivit unui articol din 2013, Asociatia pentru Transparenta platea o chirie lunara pentru acest sediu de 2006 euro/luna.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray