2019-11-14 03:57

PSD, un nou atac la Banca Națională: „Creșterea euro este artificială. Ce face BNR?”

 |  14:13
PSD, un nou atac la Banca Națională: „Creșterea euro este artificială. Ce face BNR?”

Social-democraţii susţin, luni, într-o nouă postare pe Facebook, că, „dacă nu există cauze naturale, atunci creşterea euro nu poate fi decât artificială”.

PSD reia astfel ideea intervenţiei BNR pentru asigurarea stabilităţii cursului de schimb. „Dacă nu există cauze naturale, atunci creşterea euro nu poate fi decât artificială. Dacă investiţiile străine au crescut şi au adus mai mulţi euro în ţară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulţi euro în România, dacă au plecat mai puţini români din ţară şi au scos mai puţini euro, dacă importurile nu au crescut şi nu a fost nevoie de mai multă valută...dacă în jurul României euro scade...atunci creşterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligaţia să supravegheze sistemul bancar şi să asigure stabilitatea cursului de schimb?”, au scris, luni, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanţii partidului social-democrat.

PSD a cerut şi vineri Băncii Naţionale a României să îşi facă datoria şi să apere moneda naţională, afirmând că BNR are destule resurse în acest sens.

„Astăzi, BNR dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde, adică mai mult decât dublu banilor cash care se mişcă în România. Are deci suficiente resurse să apere moneda naţională. Alături de milioanele de români care au de platit rate la bănci, solicităm BNR să îşi facă datoria!", se arăta în mesajul PSD.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray