2020-01-25 12:29

PSD vrea organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei

 |  09:54
PSD vrea organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei

Senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Colăţean au depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei. Iniţiativa prevede că cetăţenii României sunt chemaţi să îşi exprime voinţa, prin vot, în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire.

De asemenea, cheltuielile pentru organizarea referendumului vor fi suportate de la bugetul de stat pe anul 2016.

Iniţiatorii precizează în expunerea de motive că organizarea referendumului este reglemnetată de Legea nr. 3/2000, care la articolul 6 şi articolul 7, rezervate referendumului pentru revzuirea Constituţiei, prevede obligaţia stabilirii prin lege a organizării şi defăşurării fiecărui asemenea referendum.

”Totodată, legea nr. 3/2000 obligă ca prin lege specială să se stabilească obiectul şi data referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, cu respectarea articolului 151 din Constituţie. În vederea aducerii la îndeplinire a acestor dispoziţii, a fost elaborat prezentul proiect de lege, pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru revizuire”, menţionează senatorii PSD, potrivit news.ro. 

Iniţiatorii doresc ca proiectul de lege să fie adoptat în procedură de urgenţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-04Parerea ta...

ANONIM
05 Noi 2016

AR. FI. BUN. UN REFERENDUM PENTRU INLATURAREA DIN VIATA POLITICA A CELOR CONDAMNATI. PLAGIATORI PENALI. CU. DOSARE PE. ROL. IN. PARLAMENT. DOAR. DOUA. MANDATE. NU CA ACUM. . ABROGAREA LEGII PRIVIND. PENSII SPECIALE. DISPARITIA. IMUNITATII. CARE -I. APARA PE. BORFASI SI. HOTI. SA NE AMINTIM DE REFERENDUMUL PENTRU. 300 CARE AFOST CALCAT IN PICIOARE DE MAFIA PSD PENTRU A. AVEA UN NR. CAT. MAI. MARE DE APARATORI. AI. HOTIEI. IN. FATA. DNA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine