2019-12-14 15:48

PSD şi PNL au căzut de acord: moţiunea va fi prezentată pe 11 octombrie

 |  20:12

Textulmoţiunii de cenzură va fi definitivat în această săptămână şi va fi făcutpublic luni, pe 11 octombrie. Anunţul a fost făcut ieri de CrinAntonescu, în urma întâlnirii cu cei de la PSD şi PC. Data depunerii textului înParlament va fi însă stabilită în urma unei evaluări, în funcţie de “momentuloptim”, când – spun ei – moţiunea va avea cele mai mari şanse de succes. “Amajuns la concluzia că în cursul acestei săptămâni se va definitiva textulmoţiunii de cenzură. Lunea viitoare acest text al moţiunii de cenzură va firedactat şi făcut public. El va cuprinde, în afară de elementele de critică aGuvernului şi elementele esenţiale ale unui Guvern de criză. Moţiunea decenzură va da publicităţii o formulă reunită, în care vom avea şi soluţiilealternative despre care am discutat”, a spus liderul PNL.

Înplus, Victor Ponta a precizat că, în cadrul întâlnirii dintre cele trei partidede Opoziţie, problema depunerii moţiunii de cenzură nu a fost legată de datacongresului PSD. “Am fost cu toţii de acord, nu a fost vorba de o negociere, caluni să prezentăm textul, să începem să strângem semnături şi să formămmajoritatea. Nu s-a făcut o legătură între Congres şi moţiunea de cenzură şinici nu era cazul”, a precizat liderul PSD. La rândul său, Daniel Constantin,liderul PC,a spus că după ce moţiuneava fi prezentată public pe 11octombrie va începe şi strângerea semnăturilor.

Opoziţia susţine un premier comun

PSD,PNL şi PC au stabilit să susţină un premier comun pentru guvernul de criză,numele acestuia urmând să fie decis după adoptarea moţiunii de cenzură, a spuspreşedintele PC, Daniel Constantin, adăugând că nu s-a discutat dacă acesta vafi un tehnocrat sau membru al vreunui partid.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray