2020-07-08 18:00

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: OUG privind RCA, publicată luni în Monitorul Oficial

 |  14:15
Purtătorul de cuvânt al Guvernului: OUG privind RCA, publicată luni în Monitorul Oficial

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, luni, că OUG privind RCA va fi publicată în cursul acestei zile în Monitorul Oficial, fără modificări de fond.

"Textul ordonanței a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, după care a fost trimisă ordonanța la Consiliul Legislativ, de unde trebuiau să vină niște avize. Au venit astăzi și se va publica în maxim 2-3 ore. Ordonanța de urgență va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial, fără modificări de fond. Doar cu modificări de formă", a declarat Liviu Iolu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că OUG nu putea fi publicată fără avizului Consiliului Legislativ.

Guvernul a adoptat, pe 14 septembrie, o OUG în problema RCA care prevede înghețarea prețurilor la primele de asigurare pe o perioadă de șase luni.

"Pentru a rezolva problema pe termen scurt și pentru a da timp instituțiilor responsabile să implementeze acest nou cadru normativ, la propunerea transportatorilor și după consultări cu Consiliul Concurenței, vom veni în acest proiect de ordonanță și cu propunerea de a îngheța prețurile primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de 6 luni. Pe baza ordonanței, în termen de 30 de zile, ASF va trebui să vină cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurări, care să fie prețul de referință pentru asigurări pe următoarele șase luni, prețul de referință la nivelul căruia să fie înghețat nivelul prețului pe care îl vor plăti asigurătorii, în ideea ca în aceste șase luni să avem tot acest sistem de urmărire a prețurilor pus la punct, cu aceste calcule ale prețului de referință, care să fie făcute publice și care să constituie, într-adevăr, o referință pentru cei care fac asigurări, dar și pentru clienți", preciza premierul Dacian Cioloș la momentul adoptării OUG.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz