2020-07-02 09:50

Răbdarea în Kiseleff a ajuns la limită. Lider PSD: “Nu o să-i facem pantofii lui Crin Antonescu”

 |  19:36
Răbdarea în Kiseleff a ajuns la limită. Lider PSD: “Nu o să-i facem pantofii lui Crin Antonescu”

Social-democraţii şi-au ieşit din pepeni după cepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a respins oferta venită din Kiseleff privindun tandem preşedinte – premier, în care şeful statului era dat de liberali, iarpremierul era propus de social-democraţi. Chiar dacă Victor Ponta se abţine săfacă declaraţii belicoase la adresa partenerilor din coaliţie, greii din PSDcritică „inconsecvenţa” celor din PNL.

Pesediştii susţin că s-au săturat de stilul lui CrinAntonescu şi că n-au de gând să-i „facă pantofii” acestuia. Iritarea a fostprovocată de faptul că liderul PNL a refuzat ultima ofertă făcută de VictorPonta. Preşedintele PSD a declarat că partidul pe care îl conduce este dispusca în lupta împotriva preşedintelui Traian Băsescu să cedeze postura deprezidenţiabil, în schimbul funcţiei de premier. „Orice variantă carene duce la acest rezultat, ieşirea României din criză, înlocuirea lui Emil Bocşi apoi a lui Traian Băsescu, nu se va împiedica nici de orgolii, nici deinterese strict de partid. Lupta noastră este cu Traian Băsescu şi cu PDL şi odăm zi de zi. Orice altă bătălie e mai puţin importantă”, s-a limitat să declarepreşedintele PSD, întrebat dacă este mulţumit de colaborarea pe care o are culiberalii. El a declarat pentru “Puterea” că nu are de gând să înainteze o ofertăscrisă către liberali. “Ce să le mai facem, le-am dat maxim? Am făcut un gest,ei ne-au respins. Nu este normal ca noi să mergem mereu după ei. Noi suntempartidul mai mare, nu ei”, ne-au declarat surse din conducerea PSD. CrinAntonescu ne-a precizat că nu poate lua în considerare oferta venită dinKiseleff, deoarece este ceva “vag, simple vorbe, iar alegerile din 2014 sunt unobiectiv prea îndepărtat”.

Eşalonuldoi muşcă liber

Dacă greii din PSD se feresc să-şi exprime publicnemulţumirile legate de colaborarea cu liberalii, cei din eşalonul doi auprimit liber să elimine frustrările adunate în partid. Pesediştii doresc sătransmită astfel un mesaj partenerilor din Opoziţie că nu mai sunt dispuşi săaccepte la nesfârşit schimbările de atitudine. „Mergem, ne întâlnim culiberalii, totul este bine şi frumos. Apoi iese Crin şi ne atacă, ne spune căsuntem comunişti. Ne întâlnim iar şi ne spune că am înţeles greşit, după carevorbeşte de mineriade. Liberalii joacă dublu”, susţin pesediştii.Vicepreşedintele Valeriu Zgonea a declarat că „nu este cazul ca PSD săprimească lecţii de consecvenţă ori de rezistenţă împotriva lui TraianBăsescu”. El le-a reamintit liberalilor că i-au trădat de mai multe ori pe ceidin PSD. „Aici este o altă lecţie, cea a cuvântului dat. Dacă cineva se ţineade cuvânt, am fi avut, imediat după alegerile generale din 2008, o altămajoritate, un alt guvern. Să mai vorbim de «jocul de glezne» al unora cuocazia moţiunii de cenzură?”, a punctat Zgonea două momente esenţiale alerelaţiei complicate avute cu liberalii. El le transmite şi un mesaj celor dinPNL: „Să-ţi fie ruşine dacă mă minţi o dată,să-mi fie ruşine dacă mă minţi şi a doua oară! Asta despre parteneriate şiînvăţăminte!”, arată vicepreşedintele PSD. Pesediştii ne-au declarat că începsă se orienteze către colaborări locale cu cei din PNL, deoarece la centrulucrurile nu mai pot avansa în acest moment.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz