2020-06-02 18:50

Raed Arafat, chemat la discuții la Guvern

 |  17:41
Raed Arafat, chemat la discuții la Guvern

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, secretarul de stat Raed Arafat, s-a întâlnit luni vreme de două ore cu şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, pentru a discuta despre raportul asupra tragediei de la Colectiv.

În Raportul Corpului de Control al premierului, dat publicităţii în urmă cu o săptămână, se scrie că „intervenţia de urgenţă în urma incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti din seara de 30 octombrie 2015 a fost în mare marte o acţiune necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor, aspect cauzat în principal de lipsa de exerciţii în caz de urgenţe majore, neconcordanţe în legislaţie şi baza materială deficitară”. În privinţa activităţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) condus de Raed Arafat, raportul Corpului de Control spune că „a manifestat deficienţe”.

De asemenea, „cu toate că cel puţin unul dintre apelurile primite conţinea elemente care arătau existenţa unei situaţii foarte grave, Planul Roşu de Intervenţie nu a fost declanşat imediat ci după parcurgerea unor etape, prevăzute în legislaţia în vigoare, care pot fi descrise ca fiind birocratice, în condiţiile în care aceeaşi legislaţie permite şi mecanisme mai rapide de intervenţie pentru alte situaţii de urgenţă”. Astfel, Planul Roşu de Intervenţie a fost declanşat la ora 22:50, la 18 minute de la primele apeluri la numărul unic de urgenţă şi la 7 minute de la momentul informaţiilor primite de la echipajele aflate la locul intervenţiei”.

Ca răspuns la cele semnalate de Raportul de control al premierului, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, condus de secretarul de stat Raed Arafat, a trimis la cabinetul premierului Dacian Cioloş, miercuri, săptămâna trecută, un răspuns la observaţiile făcute în Raportul Corpului de Control al Guvernului, privind tragedia din Colectiv.

"DSU cere clarificări pe ceea ce este în raport, este de acord cu unele observaţii, ceea ce este un semn bun, deja au început şi ei să implementeze nişte propuneri, însă la câteva observaţii obiectează, argumentează. Legat de ambulanţă, aici are întrebări, remarca din raportul Corpului de Control e generală, că dotarea nu e corespunzătoare (maşini vechi şi personal puţin). Cu asta nu este de acord, dar cred că aici e o neînţelegere şi o vom clarifica, şi întreabă la începutul răspunsului dacă în Raportul Corpului de Control face referire în general sau la intervenţia din Colectiv", au declarat surse din Guvern pentru MEDIAFAX.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine